kipa rafları gerçeği yansıtmıyor...

kipa rafları gerçeği yansıtmıyor...

Bakkal amca`da taze yumurta 233 krş. kipa raflarında göz aldatmalı etiketlerle süslenmiş yumurta 400 krş.





Ucuz alışverişin merkezi olarak tanımlanan Liman AVM`nin aslında renkli etiketlerle göz aldatmasından ibaret olduğu tespit edildi.
Türkiye`nin başmakçı`dan sonra Yumurta üretim merkezi Bandırma`da mahalle bakkalları günlük yumurtayı 30 luk karton 7 tl ile 8 tl arasında değişen fiyatlardan satarken, Adını ucuzcu tanımlayan Liman AVM`nin kipa mağazasında depo stoğu yumurta kartonu 11.99 yani tanesi 400 kuruşa satılıyor.



Bakkal amcada günlük taze yumurta 233 kuruş.

Liman AVM deki kipa raflarına inat çeşit çeşit taze yumurtalarını günlük olarak bakkalında satışa sunan esnaf bu fiyatların dahi vatandaşın alım gücünün üzerinde olduğunu belirterek ``Allah dar gelirliye acısın, Eskiden iki yumurta ile öğün savuluyordu, Artık yumurta da lüks tüketime girdi.`` diyerek marketlerdeki göz aldatmacası etiketlere dikkat çekti.



Kipa raflarında depo yumurtası 400 kuruş

Kipa raflarındaki indirim etiketlerinin bir çoğu kasada uygulanmıyor, Kasalardaki yoğunluk ve telaş insanların etiket kontrollerini sağlıklı yapmasını engelliyor.
Öne çıkan küçük rakamlar, Kasa ya geldiğinde faturaya yansımıyor.

Vatandaş evine döndüğünde hafızasını zorlayarak fiyatlar üzerindeki değerlendirme ile elindeki fiş üzerindeki fiyatı karşılaştırınca farkı anlıyor, Farkı kasada farkedenlere ise tezgahtarlar yardımcı oluyor.``Ah pardon yanlış ürün almışsınız, hemen değiştirerlim.``

Şimdilik yumurta ile Liman AVM kipa farklılığı gördük ``Alttarafı yumurta``
deyip geçersek vatandaşın cebinden %30 luk bir oranın fark etmeden cüzdan değiştirdiğini görürüz.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli