Kirazlı Manastırın enkazı arasında ayin

Kirazlı Manastırın enkazı arasında ayin

Bartholomeos : ?Allah birdir ve tektir, hepimiz onun evlatlarıyız?

Erdek İlçesi´nde 1895 yılında 99 odalı olarak inşa edilen ve günümüzde yalnızca dış duvarları ayakta kalan Kirazlı Manastırı´nda, 4´üncü ayin düzenlendi.

/resimler/2018-8/23/1746302336217.jpg

Her yıl geleneksel hale gelen ayini bu yılda Fener Rum Patriği Bartholomeos´un yönetti. Ayin manastırın bahçesine kurulan platformda yapıldı. Ayine Yunanistan ve Türkiye´den olmak üzere 500 kişinin yanı sıra Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia da katıldı.  Törende konuşan Bartholomeos İslam aleminin Kurban Bayramını kutladı. Türkiye´nin içinde bulunduğu ekonomik duruma da değinen Bartholomeos, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya da teşekkür etti. Bartholomeos, ?Sayın başkan bize her sene bütün kolaylığı gösteriyor. Hiç bir yardımını esirgemiyor. Onun için bizde seve seve Erdek´e ve Kirazlı Manastırına geliyoruz. Bu arada memleketimizin içinden geçtiği ekonomik sıkıntıları çok kısa vadeli geçici olmasını diler, huzurlu bayram geçirmeniz için hayır dualar eyleriz. Sağ olun, var olun? dedi. Törenin kapanış konuşmasında da Allahın tek ve insanların kardeş olduğuna dikkat çeken Bartholomeos, ?Dualarımıza iştirak ettiğiniz için sizlere müteşekkiriz. Bu sene Ortodoks Hıristiyanlarla beraber Müslüman kardeşlerimizi de yanımızda dua ederken görmek,  bizi son derece mutlu ediyor. Allah birdir ve tektir, hepimiz onun evlatlarıyız.   Bu açıdan kardeşiz. Birbirimizi sevmeliyiz. Bu katılımınız emin olunuz ki, aramızdaki dostluğu, barışı, karşılık sevgi ve saygıyı pekiştirmektedir. Sizlere müteşekkiriz inşallah seneye de birlikte oluruz.?diye konuştu.

/resimler/2018-8/23/1747404837608.jpg

SEMAVİ DİNLER FESTİVALİ SENEYE KALDI

Tarihi Kirazlı Manastırı´nda gerçekleştirilen ayini değerlendiren Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, semavi dinlerin temsilcilerinin yer aldığı bir festival düzenlemek istediklerini ancak ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle iptal etmek zorunda kaldıklarını aktardı. Sarı, ?Midilli üzerinden genel yaklaşık 50 kişi var. Ayrıca Yunanistan´ın Neo Arteka(Yeni Erdek)şehrinden 6-7 aile geldi.  Her zaman olduğu gibi İçişleri Bakanlığının ve valiliğin izniyle yapılan bir ayin. Biz de belediye olarak buradaki organizasyonu diğer kamu kurumlarıyla birlikte aksaklık olmasın diye yürütüyoruz. Erdek´ten gelen misafirlerimizde burada. Bu tarihi binanın, tarihin önemini ortaya koymak adına önemli bir organizasyon. Aslında Semavi dinlerle birlikte bir haftalık festival düzenleyecektik. Ancak Dolar ve Euro´nun yükselmesiyle iptal etmek zorunda kaldık.?diye konuştu. Yaklaşık 3 saat süren ayinde vatandaşlar uzun süre cep telefonlarıyla kayıt yaparak yaşadıkları anları ölümsüzleştirdi. Ayinin sonunda misafirlere lokma ikram edildi.

/resimler/2018-8/23/1748332651574.jpg



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı