Kırım Tatarlarından geleneksel iftar buluşması

Kırım Tatarlarından geleneksel iftar buluşması

Bandırma, Kırım Türkleri Kültür ve yardımlaşma derneği üyeleri, Eken Prestij Otel'de düzenlenen geleneksel iftar sofrasında buluştu.

Bandırma ilçe merkezi yanı sıra Edincik, Orhaniye,  (Poyralı) Bezirci, Çarık kırsal mahallelerinde yaşayan Tatarların kurdukları “Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği” zaman zaman gerçekleştirilen birlik- beraberlik yemeklerini akşam iftar sofrası ile taçlandırdı.

Gelenek ve görüneceklerine son derece bağlı olan Kırım Türkleri, Tatarları toplantılarında Trük bayrağı ve Atatürk'ün yanına astıkları Kırım bayrağı altında toplanmaya özen gösteriyorlar.

Ekin Prestij Otel Cennet salonda gerçekleşen iftara icabet eden Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Tatar bir  ailenin ferdi olarak, eşinin de Tatar olduğunu, çocukları Ateş'in ise her yönüyle tipik bir tatar olduğunu söyledi.

Başkan Tosun, Kentin Belediye Başkanı olarak 4 yıllık çalışma sürecini geride bırakırken önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini kaydetti.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Okbay ise davetlerine icabet eden tüm üyelerine teşekkür ederken, herkesin kendi sofrasında aşı olduğunu ancak butür toplantıların kendilerini bir araya getiren önemli fırsatlar olarak gördüklerini söyledi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı