Kırmızı deplasmanda kazandı.

Kırmızı deplasmanda kazandı.

Bandırma Kırmızı`ya ilk galibiyet Ankara da Türk Telekom`dan geldi.




Beko Basketbol Ligi'nin 17. Haftasında ligin galibiyet göremeyen tek takımı gençlerden kurulu Bandırma Kırmızı ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Maç başında Türk Telekom üst üste basketlerle öne fırladı. Skor 17-9 iken Selçuk Ernak'ın molasının ardından 7-2′lik bir Bandırma Kırmızı serisi gelse de ilk çeyrek 19-16 Türk Telekom'un üstünlüğüyle bitti.

İkinci çeyrekte Şafak'ın başını çektiği yerlilerle etkili olan konuk ekibe Washington'la direnen Ankara ekibi skorda geriye düştü. Farkı da açmayı başaran Bandırma ekibinde ilk yarının bitmesine 3 saniye kala Yiğitcan Turna'nın üç sayılık basketi geldi ve devre 31-41 Bandırma Kırmızı üstünlüğüyle bitti. Bu çeyrekte genç oyuncuların attığı 25 sayının 13′ü Şafak Edge'den geldi.

Üçüncü periyoda Türk Telekom farkı azaltmak için başladı fakat iki taraf da istediklerini skora yansıtamayınca bu çeyrek oldukça düşük skorlu geçti (10-12 Bandırma Kırmızı lehine bitti 3.periyot)

Final periyodunun başında Washington'un üçlüklerine İbrahim'le direndi Bandırma Kırmızı. Çeyreğin 2.dakikasından itibaren iki taraf da skorda birlikte sıkıştı, aynı dönemlerde skor buldular. Ta ki 59-66′ya kadar. Son 2 dakikaya 7 sayılık avantajla giren Bandırma gençlerine Türk Telekom'un parlayan ismi Ceyhun Altay ufak bir korku yaşattı. Son bölümlerde taktik faulleri sayıya çevirmeyi başaran Bandırma Kırmızı böylece ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Bandırma Kırmızı ligde aldığı ilk galibiyetle üzerindeki kazanamama baskını da atmıştır. İlerleyen hafta maçları için rahatlayan gençler daha rahat ve neticesinde daha renkli maçlar oynayacaklardır. Türk Telekom'da işler hiç iyi durumda değil. Bu bütçeyle bu kadar kötü takım kurmak gerçekten basketbol adına üzücü.

TÜRK TELEKOM (65): Muratcan Güler 3 (8 ribaund- 2 asist), Nedim Yücel 9 (10 ribaund- 1 asist), Ali Karadeniz 9 (1 ribaund), Darius Washington 26 (2 ribaund- 2 asist), Bekir Yarangüme 4 (3 ribaund), Aleksandar Capin, Ceyhun Altay 9 (4 ribaund- 2 asist), Kaspars Kambala 5 (7 ribaund)

BANDIRMA KIRMIZI (72): Şafak Edge 19 (2 ribaund- 4 asist), Cenk Şekeroğlu (1 asist), Ahmet Fatih Cantitiz 4 (2 ribaund- 1 asist), Yiğitcan Turna 14 (7 ribaund- 1 asist), İbrahim Yıldırım 12 (2 ribaund- 1 asist), Tufan Önen 8 (4 ribaund- 1 asist), Paul Miller 7 (4 ribaund), Gary McGhee 8 (9 ribaund)






Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli