Kırmızı´dan, Samsun´a 4 fark

Kırmızı´dan, Samsun´a 4 fark

Bandırma Kırmızı: 78 ? Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent: 74

Türkiye Basketbol Ligi 22.hafta karşılaşmasında Bandırma Kırmızı sahasında Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent takımını 78-74 mağlup etti.

Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu´nun da oynanan karşılaşmanın ilk periyordunu 26-19 önde geçen Bandırma Kırmızı ilk yarıyı da 44-41 önde kapattı.

İkinci yarıda da etkili olan Bandırma Kırmızı 3. periyodu 56-52 önde geçerken maçı da 78-74 kazanmasını bildi.

Bandırma Kırmızı´da İsmail Cem Ulusoy 18, Rıdvan Öncel 16 sayı ile galibiyette önemli rol oynarken,  Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent takımında Hazer Avcı 17 Smith 15 sayı ile mücadele etti. Ahmet PESEN

/resimler/2017-2/5/2127112556536.jpg

Bandırma Kırmızı Baş Antrenörü Ahmet Gürgen :

"Bizim için önemli olan iç sahada maç kaybetmemek. Hedefimiz Play-off´un içersinde yer almak. Bunun için çalışıyoruz.´´

Bandırma Kırmızı Türkiye Basketbol Ligi 22.hafta karşılaşmasında Bandırma´da konuk ettiği Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent takımını 78 - 74 mağlup etti. Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında Bandırma Kırmızı Baş Antrenörü Ahmet Gürgen şu değerlendirmelerde bulundu : ´´Çok iyi bir maç olduğunu düşünüyorum. Biz biraz daha sahanın kontrolünü ele geçirmeye başladık. Ama hücumda tercihlerimiz ile ilgili ciddi problemler var. Oralarda gençliğimizden kaybediyoruz diye düşünüyorum. Özellikle güvensizlik var şut kullanmada.

Ama arkadaşlarıma her zaman söylediğim gibi tekrar söyleyeceğim. Çok çalışmaları lazım. Şut makinelerimiz var. Çok şut atmaları lazım. 1000 tane atıyorlarsa 3000 atmaları lazım. Çalışıyoruz ama onların daha fazla konsantre olup daha çok çalışmaları gerekiyor. Bu maç bunu bir kez daha gösterdi. Son bölümde yaptığımız 3 sayılık faul bizim konsantre eksikliğimizin olduğunu gösterdi.

Ama sonuçta kazandık. Bizim için önemli olan iç sahada maç kaybetmemek. Hedefimiz Play-off´un içersinde yer almak. Bunun için çalışıyoruz.´´ dedi.

/resimler/2017-2/5/2129114475435.jpg

Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Baş Antrenörü Ayhan Kalyoncu ise mücadeleyi şu şekilde değerlendirdi : ´´Öncelikle Bandırma Kırmızı´yı tebrik ediyorum. Haklı bir galibiyet aldılar. Ancak son haftalarda özellikle hakemler ve hakem konuları hep gündeme geliyor. İşin ilginç tarafı iki taraf da bugün hakemlerden dert yandı. Bizim kadromuz dar rotasyonlu. Takımın en önemli oyuncusu Smith´in erken faul problemine girmesi bizim için problem oluyor. Çalınan fauller ilginç.

Özellikle hakem etiği açısından aslında iyi bir şey ama ´Ayhan hocam net blok yaptı, özür diliyorum faul için.´ demesi güzel bir şey ama benim oyuncum o faulden dolayı 10-15 dakika kenarda oturuyor. Ve biz maçı son 30 saniyede kaybediyoruz. Bu kadar basit fauller, sertliğin ayarı ve seviyesi her hafta değişik şekilde yorumlanıyor. Biz bunu bir türlü öğrenemiyoruz. O zaman hakem arkadaşlarımız bize hafta içerisinde söylesinler. Bu hafta ki maç şu sertlikle oynanacak diye. Biz de ona göre antrenman yapalım.

Aynı şeyi söylüyorum. Bu kadar net pozisyonda faul çalıp 5 dakika sonra gelip özür dilemesi hem düşündürücü ama dersiniz ki hakem de hata yapar. Fakat sonucunda ben takımın yarısı olan oyuncumu 15 dakika kenarda oturtmak zorunda kalıyorum. Üzülüyoruz tabi ki. Bandırma Kırmızı takımı da aynı şekilde kendinden dert yanıyordur hakem hatalarından dolayı. Ama kazandıkları için fazla dillendirmeyeceklerdir. Bu devran böyle dönüp gidecek. Ya bu deveyi güdücen ya da bu diyardan gideceksin.´´ dedi.Ahmet PESEN



Anahtar Kelimeler: Kırmızı Samsun fark
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı