Kırsal Mahalle İmamı Tacizden Tutuklandı

Kırsal Mahalle İmamı Tacizden Tutuklandı

Marmara'da meydana gelen taciz olayı, soruşturma kapsamında imamın tutuklanması ile noktalandı.

Edinilen bilgiye göre Marmara ilçesinde kırsal bir mahalle imamı olan Suphi K.  A. 10 yıldır imamlığını yaptığı kırsal mahalle camiinde, kuran dersi verdiği kız öğrencilere tacizde bulunduğu iddiası ile açılan soruşturma sonucu tutuklanarak Bandırma Ceza evine kapatıldı.

Olay Koranavirüs kapsamında okulların bir eğitim dönemi kapalı kalması ardından 2021-2022 eğitim öğretin dönemi ile açılması ve derslerin başlaması ile ortaya çıktı.

Taşımalı eğitim için Kırsal mahallelerinden Marmara'ya gelen öğrencilerine ders veren öğretmenleri, yaşanan taciz  olumsuzluklarına karşı nasıl davranmaları gerektiği noktasında yaptığı uyarı ve bu anlamda varsa yaşanılan anılarını yazmalarını istediği öğrencilerinden, yazı kağıtlarını toplayıp, okuduğunda  korkunç gerçek ortaya çıktı.

Olayın Cumhuriyet savcılığına intikali sonrası başlatılan soruşturma ardından  İmam Suphi K. A. tutuklanarak Bandırma ceza evine kapatılırken, taciz iddiasının magdurları bugün Bandırma'ya getirilerek psikoloğ nezaretinde ifadeleri alındı.

Taciz olayının sanığı kırsal mahalle imamı, savunmasında iddiaların asılsız olduğunu, sözkonusu ailenin cami avlusunda bulunan zeytinleri toplamak istemelerine mani olduğu için, böyle bir iddiaya kurban olduğunu açıkladığı kaydedildi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı