Kırsala hizmet yağıyor.

Kırsala hizmet yağıyor.

KIRSAL MAHALLELERE YAPILAN HİZMETLER DEVAM EDİYOR

 

Köy statüsünü yitirerek Bandırma Belediyesi´ne bağlanan mahallelerimizde çalışmalar ara vermeden devam ediyor.

/resimler/2016-3/11/0026222804294.jpg

Çepni Mahallesi´nde yol yapım çalışmalarında sona yaklaşıldı. Çepni Mahallesinde iç yolların neredeyse tamamında parke çalışması yapılarak modern görüntüsüne kavuştu.

Çepni´deki Yollar İçin Kurban Kesildi

Çepni´de tamamlanmak üzere olan yol çalışmaları nedeniyle hayırlı olsun kurbanı kesildi. Çalışmalarından memnuniyetini dile getiren Çepni Muhtarı Sakin Ülkü; ?Köyümüzde yapılan çalışmalardan sonra köyümüz adeta yeniden yaratılmış gibi oldu Çepni sakinleri yapılan çalışmalardan çok memnun köylerimize verdiği önemden dolayı Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya teşekkür ederiz? dedi.

/resimler/2016-3/11/0026560461207.jpg

Erol Çakır´dan Mirza´ya Teşekkür

MHP Bandırma Meclis Üyesi Erol Çakır mahallelerinde yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Başkan Mirza´ya teşekkür etti. Çakır; ?Köyümüzün güzelleştiğini görmek beni ve köylümü çok memnun etti. Belediyemiz ekiplerini ve Başkan Mirza´yı titiz çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.? dedi.

/resimler/2016-3/11/0027243430532.jpg

Zaman İçinde Daha İyi Anlaşılacak

Büyükşehir yasası ile gelirlerin neredeyse yarı yarıya düşmesine ve hizmet alanlarının genişlemesine rağmen bütün mahallelerde çalışma yapıldığını hatırlatan Dursun Mirza, havaların ısınmasıyla birlikte kırsal mahallelerdeki çalışmaların hız kazanacağını söyledi. Mirza; ?32 köy, 2 belde Bandırma´ya bağlandı. İlk iş olarak bu mahallelerimizin çöp sorununu çözdük. Çöp konteynırı yapımını hızlandırdık. Araçlarımız düzenli olarak çöpleri alıyor. Ardından iç yollar, mezarlıklar ve çocuk parkları yapımına başladık. Zaman zaman sitem de ettiler. Diğer mahallenin parkı, yapıldı, yolu yapıldı neden bizim ki yapılmadı diye. Bandırma´nın içi ve 34 kırsal mahallede aynı anda çalışma imkanımız elbette yoktur. Kimse merak etmesin. Belli bir program dahilinde tüm mahallelerimizin yolları yapılacak. Altyapı sorunu olan mahallelerimizin yol yapım çalışmalarını yapmak için Balıkesir Belediyesine bağlı BASKİ´nin altyapıyı tamamlamalarını bekliyoruz.

/resimler/2016-3/11/0027414056309.jpg

Kırsal mahallelerimize 18 adet park yaptık. 32 adet park için de ihale yapıldı. Sonbahara kadar eksik olan mahallelerimize de parkları yapmış olacağız.

Kimse merak etmesin, seçimde verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Her mahalleye park yapıyoruz. Mahallelerimizin iç yollarını yapıyoruz. Mezarlıklara gereken çalışmaları yapıyoruz.

Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Mahallelerimizden otobüs talebi oluyor. Bu talepleri haklı buluyorum. Ancak maalesef Ulaşım hizmetleri de Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı. Bize bağlı olsaydı keşke. Yerinde müdahale etme şansımız olurdu. Otogara giden servisler kaldırıldı. Halkımız bize kızdı. Kırsal mahallelerimizde de otobüs istiyorlar, zaman zaman bize serzenişlerde bulunuyorlar. Büyükşehir yasasıyla ayrılan görev dağılımları zaman içinde oturacaktır. Bu ayrım oturduğunda halkımız kimin çalıştığını, kimin çalışmadığını daha iyi anlayacak. Bandırma içinde kazılan 700 adet çukurun hesabının kime sorulması gerektiği de anlaşılmış olacak.? dedi.

Çepni´deki yol yapım çalışmalarını Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, CHP Meclis Üyesi Sami Türkmen, MHP Meclis Üyesi Erol Çakır ve Fen İşleri Müdürü Adil Becene, Çepni Muhtarı Sakin Ülkü ile yerinde inceledi.

/resimler/2016-3/11/0028123588321.jpg



Anahtar Kelimeler: Kırsala hizmet yağıyor
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı