Kış Kâbusu Gripten nasıl korunuruz?

Kış Kâbusu Gripten nasıl korunuruz?

?BOL SIVI ALIMI VE İSTİRAHAT HASTALIK SÜRECİNİ BELİRGİN SÜREDE KISALTIYOR?

??. Özel Aritmi İnegöl Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Cem Hızlı, grip virüsüyle direncin düştüğü vücutta ölümcül seyredebilen ciddi başka enfeksiyonlar da ortaya çıkabileceğini vurgulayarak uyarılarda bulundu.

SAĞLIKLI KİŞİLERE DE BULAŞABİLİR

Karla birlikte gelen soğuk havanın bağışıklık sisteminin zayıflatması pek çok kişinin grip hastalığına yakalanmasına neden oluyor. Özellikle içinde bulunduğumuz soğuk ve kar yağışlı  günlerde artan soğuk algınlığı ve grip vakarı ciddi salgınlara sebep olabiliyor. Grip hastalığına yakalanan kişinin grip virüsünü, öksürüp aksırdığında veya konuştuğunda damlacık yoluyla sağlıklı kişilere bulaştırdığına dikkat çeken Özel Aritmi İnegöl Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Cem Hızlı, hastalıktan korunma yöntemlerine uyulması gerektiğini söyledi.

/resimler/2017-1/31/1141439611588.jpg

 ?BOL SIVI ALIMI VE İSTİRAHAT HASTALIK SÜRECİNİ BELİRGİN SÜREDE KISALTIYOR?

Kalabalık ve kapalı mekanlardan olabildiğince uzak durulması gerektiğini söyleyen Op. Dr. Hızlı, ellerin sık sık yıkanması gerektiğini, aksi taktirde büyük salgınlara yol açılabileceğini belirterek, ilk etapta dikkat edilmesi gereken noktalara şöyle sıraladı:

?Kalabalık ortamlardan korunma en önemli unsurdur. Kalabalık ortamlarda; kapalı mekanlarda bulunma, ellerin yıkanmasında gerekli özenin gösterilmemesi büyük salgınlara sebep olmaktadır. Ateş, halsizlik, yaygın kas ağrısı, öksürük, burunda tıkanıklık (her zaman değil)bulgusu olan hastalarda ilk olarak akla viral grip hastalığı getirilmelidir. Kişi bol sıvı tüketip istirahat etmeli ve sağlık kuruluşlarına başvurmalıdır. ?Antiviral Ajanlar? kullanımına başlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki ilk 24 saatte alınan antiviral ilaçlar ve ağrı kesicilerle bol sıvı alımı ve istirahat etmek, hastalık sürecini belirgin sürede kısaltmakta ve şiddetini önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olmaktadır. Yaşlılar, savunma sistemini düşüren ilaç kullanan kimseler, kalp ve akciğer hastalığı olanlar ve şeker hastalarına, eylül-ekim ayında aşı yapılması halen tartışmalı olmakla beraber pek çok otorite tarafınca önerilmektedir? .

/resimler/2017-1/31/1142303987491.jpg



Anahtar Kelimeler: busu Gripten nasıl korunuruz
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli