KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ ve HAKAN AYSEV KONSERİ

KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ ve HAKAN AYSEV KONSERİ

17 film arasından dereceye giren 3 film ödüllendirildi.

28. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti ve Turizm Festivali kapsamında gerçekleştirilen kısa film yarışmasında yer alan 17 film arasından dereceye giren 3 film ödüllendirildi.

Yarışma festivalin çıkış konusu olan çevre korumacılığının geliştirilmesi, çevre kirliliğine karşı duyarlılığın arttırılması, Kuşcenneti ve Bandırma´nın tanıtımına katkı sağlanması, çok yönlü bir sinema aracılığıyla toplumun bu konuda bilinçlenmesi, özellikle genç sinemacılara kendilerini kanıtlama olanağı sunulması amacıyla yapılmıştır.

Sinema camiasının önemli isimlerinden ünlü Yönetmen ve Jüri Başkanı Tunç Başaran, Sinema oyuncusu Prof. Dr. Cevat Kapan, Yönetmen Feyzi Tuna, Senarist-Yönetmen Duygu Sarıoğlu ve Yazar- Senarist Mahir Ünsal Eriş´den oluşan jüri yarışmada derece yapan filmleri belirledi.

/resimler/2017-5/18/0049122389700.jpg

Jüri heyetine Sinema sanatçısı Erol Tezeren, Ahmet Mekin ve Selma Güneri, Yönetmen Feyzi Tuna gibi çok değerli isimler de dahil oldu.

Yarışmada 1. Olan kısa film, Söz Verdim ? Yaren AYDOĞDU

Mansiyon alan kısa film, Ödev ? Harun SAĞLAM

Jüri özel ödülüne layık olan film, Habitatsız ? Burak VARLIK oldu.

Yarışmada birinci seçilen filme 10.000.- TL ödül verilirken, mansiyona ve jüri özel ödülüne layık bulunan filmlerin yönetmenleri de 500 TL ile ödüllendirildi.

Belediye Başkanı Dursun Mirza geceye katılan jüri üyelerine ve yarışmada dereceye giren yönetmenlere festivalimizin simgesi plaketi takdim etti.

Yarışmaya katılan filmler festival programı boyunca Barış Manço Kültür Merkezi- Melih Çınar Sergi Salonu´nda izlenebilecektir.

Dereceye girenlerin belirlenmesinin ardından Türkiye´nin Pavorottisi olarak tanıdığımız, ülkemizin en başarılı opera sanatçılarından Hakan Aysev güçlü sesi ve eşsiz yorumuyla Bandırmalılara unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

/resimler/2017-5/18/0049586765636.jpg



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli