Kısırlaştırılıyorlar

Kısırlaştırılıyorlar

Ayvalık ilçesinde Actie Zwerfhonden Derneği sponsorluğunda sokak hayvanlarının aşıları yapılıp kısırlaştırılarak doğal ortamlarına salınacak.

Ayvalık ilçesinde Actie Zwerfhonden Derneği sponsorluğunda sokak hayvanlarının aşıları yapılıp, kısırlaştırılma çalışmalarına yaz dönemi boyunca ara verilmesi sonrası yeniden başlatılarak doğal ortamlarına salınacakları açıklandı.

Actie Zwerfhonden Derneği sponsorluğunda yapılan çalışmalara Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Derneği`nin (SHKD) gönüllü veteriner ekibi ile Ayvalık Belediyesi`nin katkılarıyla 21 Eylül 2014 tarihi Pazar günü başlayacak olan çalışmanın 25 Eylül 2014 Perşembe öğlen 13.00’e kadar devam edeceği bildirildi.

Ayvalık Belediyesi Köpek Barınağında bulunan sahipli ve sahipsiz 150 köpek ile 125 kedi ücretsiz olarak kısırlaştırıldıktan sonra Ayvalık İlce Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından temin edilen kuduz ve parazit aşıları ile tüm hayvanların aşılanmaları sonrası numaralı ‘Ayvalık’ baskılı küpeler kulaklarına takılacağı belirtildi.

Kısırlaştırılan, kuduz aşısı ile iç- dış tüm parazit aşıları da yapılan kedi ve köpeklerin ‘Ayvalık’ baskılı küpeleri takılması sonrası operasyon için alındıkları yerler olan doğal yaşam ortamlarına geri bırakılacağı belirtildi. ENVER DOLGUN



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false