Kıyı güvenliği arttırılacak

Kıyı güvenliği arttırılacak

Erdek'te, Karada ve Denizde sezon hazırlıkları arttırıldı.

Tatil ve turizm'de cazibe merkezi Erdek'te hava sıcaklığının artması, otel, motel, pansiyon, tekne, yat ve işyerlerinde yoğun bir hareketlilik başladı.

Karada bulunan tekneler üzerindeki çalışmalar yoğunluk kazanırken, bakımı tamamlanan tekneler bir bir denize indiriliyor. 

  KAPTAN ALİ  DEMİRAY "ZENGİN BİR SEZON BEKLİYORUZ." 

Erdek Balıkçılık koopratifinin uzun soluklu Başkanı, deryalar kaptanı Ali Demiray 2 sezonluk zorunlu kısıtlama sonrası 2022 sezonunun beklentilere yönelik son derece zengin bir sezon yaşanılacağı düşüncesinde.

Başkan Ali Demiray, "Teknele bir bir denize indiriliyor, şimdilik müsilaj olumsuzluğundan arınmış, zengin balık popülasyonu ile umutlu bir sezon bizi bekliyor." dedi.

Başkan Demiray, hem balıkçılık, hem ulaşım hemse turizm amaölı kullanılan tekne ve gemilerin yoğunluğu karşısında Erdek limanının yetersizliğinden yakınırken, bu anlamda yeni bir mendirek çalışması duyumları olduğunu açıklayarak, yeni bir mendirek çalışmasının Erdek için son derece gerekli bir çalışma olacağını vurguladı.

PLAJ GÜVENLİĞİ ARTTIRILACAK

Ulaşım ve balıkçılık sektörü dışında turizmin olmazsa, olmazı özel tekneler konusunda önceki sezon yaşanan facia'nın yenilenmemesi adına bir dizi önlemlerin alındığını açıklayan Ali Demiray, Erdek Kaymakamlığı ve Sahil güvenlik ekiplerinin plaj güvenliği noktasında son derece hassas olduklarını, özellikle sürat teknelerinin kıyı güvenliği anlamında plajlardan daha uzak noktalarda setretmesi sağlanmanın yanı sıra, plaj mantarlarının daha ileri noktalara çekilerek can güvenliğinin arttırılacağını açıkladı.



Anahtar Kelimeler: güvenliği arttırılacak
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı