KIZÇODER Başkanı Fatma Salı Karabacakoğlu: “Özgür kadın, çağdaşlığı gösterir”

KIZÇODER Başkanı Fatma Salı Karabacakoğlu: “Özgür kadın, çağdaşlığı gösterir”

Fatma Salı Karabacakoğlu, 5 Aralık “Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişi ve dünya kadın hakları” günüyle ilgili düşünce ve duygularını açıkladı.

Bandırma Belediye Meclis üyesi ve “Kız Çocukları Umudumuz Derneği (KIZÇODER) Başkanı Fatma Salı Karabacakoğlu, 5 Aralık “Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişi ve dünya kadın hakları” günüyle ilgili düşünce ve duygularını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1934 yılında, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanımasının o dönemde birçok Avrupa ülkesinde bile bulunmadığına dikkati çeken Karacabakoğlu, “O dönemde Fransalı kadınlar bile bu haktan yoksundu. Atatürk döneminin ilk TBMM’sinde 18 kadın vardı” dedi.

Kadının siyasette ağırlıklı olarak mutlaka yer alması gerektiğinin altını çizen Fatma Salı Karabacakoğlu, “Özgür kadın, çağdaşlık demektir” diye konuştu.

Karabacakoğlu, son yıllarda kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin ülkemizin kanayan bir yarası durumuna geldiğini sözlerine ekledi. ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı