Kızılay 153. yılını kutluyor

Kızılay 153. yılını kutluyor

Karagün dostu TÜRK KIZILAY'ı Osmanlı'dan Cumhuriyete uzanan 153. yılını kutluyor.

Dünyada mevcut olan insani yardım kuruluşlarının öncesi, Osmanlı'dan Cumhuriyete uzanan 153 yıllık mazisi iledil, din, ırk gözetmeksizin nerede bir acı var ise orada çadırını kurarak insanlık adına hizmet veren Türk Kızılay'ı gelinen noktada 153. yılını kutluyor.

11 Haziran 1868'den günümüze uzanan en uzun soluklu insani yardım kuruluşu Kızılay'ın Bandırma Şubesi 153. yılını kutlayan kurumun 1,5 asırlık geçmişini sıcak çorba, ve çay ikramı ile kutladı.

Belediye Nikah salonun altında hazırlanan stand'a Müga Anlı'nın armağan ettiği mobil sahra mutfağında sıcak çorba ikramında bulunuldu. Stand'ta aynı zamanda çay ikramı da yapılan 153. yıl kutlamalarında konuşan Şube Başkanı Halil Özümüt, 153. yılını kutladıkları Kızılay'ın dünyaya örnek olmuş bir insani yardım kuruluşu olarak, teknolejik gelişmişliğe ayak uydurarak özellikle afet çoğrafyalarında gerçekleştirdiği hizmetlerle adından söz ettirdiğini kaydetti.

Kızılay Bandırma şube başkan yardımcısı Mesut Tatlıdil ise, 153 yılık dev bir yardım kuruluşunu geleceğe taşıma noktasında taşın altına ellerini koyduklarını, Kızılay'ın kendine özgü "karagün dostu" kavramını daha çok muhtaç insanlara ulaştırma çabaları bundan sonrada azim ile devam edeceğini kaydetti.



Anahtar Kelimeler: Kızılay . yılını kutluyor
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı