Kızılay Erdek İlçe Başkanlığı ilk olağan kongresini yaptı.

Kızılay Erdek İlçe Başkanlığı ilk olağan kongresini yaptı.

Erdek Kızılay şubesi kongresinde seçime tek listeyle giren mevcut başkan Mustafa Kırgöz güven tazeledi.

Kızılay Erdek İlçe Başkanlığı ilk olağan kongresini yaptı.

İlçe Temsilciliği'nden İlçe Başkanlığı adını alan Erdek Kızılay bugün ilk kongresini yaptı. Tek listeyle girilen seçimde mevcut başkan Mustafa Kırgöz güven tazeledi.

Saat 14.00'te Ahmed Vehbi Çıkrıkçıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılan kongre divan başkanlığı seçimi ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Balıkesir Kızılay İl Başkanı Mustafa Burak Kelemençe konuşmasını yaptı. Kelemençe, "155 yıllık kadim bir kuruluşun üyesi olduğumuz için çok şanslıyız. Kızılay'ı, Kızılay'ın iyilik rüzgarından nasiplenmemiş insanlardan değil Kızılay'ın temas ettiği insanlardan dinlemek gerekiyor. Ben genel kurulun Erdek'e, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

Ardından konuşma yapan Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu Raportörü Hüseyin Can, "Erdek genel kurulunda katılım yüzde yüze yakın. Bazı illerimizde katılımı zor sağlıyoruz. Erdek, Balıkesir'in en uç beyliklerinden biri, şirin bir ilçemiz. Erdek Kızılay Şubesi yeni kurulmuş bir şube değil uzun yıllardır Erdek'te faaliyet gösteriyor. Hayatta değişik meslekler yapmış, değişik derneklerde bulunmuşuzdur ama Kızılaycılık bunun dışında kalıyor. Biz gücümüzü iyilik hareketini inancımızla bağdaştırıyoruz. Erdek için bu kurul önemli. Çünkü, Erdek Kızılay Temsilciliği, Erdek Kızılay Şube Başkanlığı'na dönüştü. Erdek Şubemize de her türlü desteği sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Denetim ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından seçime geçildi. Seçimde tek listeyle giren mevcut başkan Mustafa Kırgöz güven tazeledi.

Kızılay Erdek Şubesi yönetim kurulu asil üyeleri; Mustafa Kırgöz, Mustafa İlgen, Burhan Gün, Nuray Koşan, Gül Uslu, Hüseyin Kızıl ve Sinem Öztürk'ten oluştu. Oğulcan Bölükbaşı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı