KIZILKEÇİLİ KÖYÜ YETERLİ SAĞLIK HİZMETİ ALAMIYOR

KIZILKEÇİLİ KÖYÜ YETERLİ SAĞLIK HİZMETİ ALAMIYOR

Haber-Fotoğraflr: İzzet GÜNAY

 

Edremit İlçesi, Akçay` a bağlı Kızılkeçili Köyü sağlık hizmeti mağduru. Muhtar Ali Deveci 3700 nüfuslu köye niçin mobil sağlık hizmeti verilemediği konusunu soruyor.
Balıkesir` in en büyük köyü Kızılkeçili mobil sağlık hizmetinden yararlanamıyor. 3.711 nüfus ile Balıkesir`in en büyük köyünün muhtarı Emekli Edremit Lisesi Müdürü Ali Deveci yetkililerden çözüm bekliyor.Türkiye istatik kurumu verilerine göre Balıkesir` de bulunan 36 Belde belediyesinin, 28` inden daha fazla nüfusa sahip olduğu, Akçay` a 5 Km mesafede olduğu, yasaya göre her 100 hastaya 3 saat doktor verilmesi gerektiği halde Kızılkeçili` ye haftada 2 gün doktor hizmeti veriliyor. O da gönüllü olarak gelen Kızılkeçili Aile Hekimi Erol Yılmaz` ın özverisi ile.
Kızılkeçili Aile Hekimi Erol Yılmaz Salı günleri Köy Merkezi Sağlık Ocağı, Perşembe Günleri Yunus Emre Camii Misafirhenesi` nde gönüllü olarak hasta kabul ediyor. Emekli Hemşire Hülya Korkut` ta köyün muhtarlık adına tüm tedavilerinde yardımcı oluyor. Hatta yatalak hastaların tedavileri için evlerine kadar gidilerek hizmet veriyor. Muhtar Ali Deveci " Çamcı Köyü Edremit` e 1 Km mesafede olduğu, Güre` ye de verildiği halde, Akçay` a 5 Km mesafedeki Balıkesir` in en büyük köyü olan Kızılkeçili` ye niçin mobil sağlık hizmeti verilemiyor. Bizler İl Sağlık Müdürlüğüne gerekli müracaatı yaptık. Konunun çözümü için yetkililerden ilgi bekliyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli