Koç, son Aşkı Nazenin V yi Narlı`ya demirledi.

Koç, son Aşkı  Nazenin V yi Narlı`ya demirledi.

Ünlü iş adamı Rahmi Koç Alüminyumdan inşa edilen 52 metre boyundaki `` Nazenin V'`ile Narlı`ya geldi bölgede ziyaretlerde bulundu.

İnşası, Tuzla’daki RMK Tersanesi’nde büyük bir gizlilik içinde yürütülen ve 2.5 yılda tamamlanan Nazenin V, 2010 yıllında yine gizlice suya indirilmişti.

Nazenin V’i, iç tasarımını gerçekleştiren Redman Whiteley Dixon (RWD) firmasının ortaklarından Tony Dixon anlattı. Dixon, tekne için “Şirketimiz bünyesinde tasarımcı olarak birçok projede görev aldım. Nazenin V sayesinde ilk kez bir Türk firması olan RMK ile çalışma fırsatı buldum. Türk yat ekibiyle çalışmak beni tahmin edemeyeceğiniz kadar çok heyecanlandırdı. Nazenin bizce çok özel bir yat, bu yatta imzamın olması bana gurur veriyor. Nazenin V gibi dünya standartlarının ve kalitesinin üstünde mükemmel bir yata imza attığımız için gururluyuz” demişti.

Nazenin V’i nadide bir esere dönüştüren, ahşap ağırlıklı dekorasyon, İstanbul’dan satın alınan kanepe ve koltuklar, Rahmi Koç’un özel koleksiyonundan tablolar ve Londra’da çeşitli mağazalardan özenle seçilmiş parçalar. 52 metre uzunluğunda, 10.62 metre genişliğindeki Nazenin V’in dış tasarımı ve gemi mühendisliği de bir başka ünlü İngiliz firmaya; Sparkman & Stephens’a ait. Hem gövdesi hem de üst binası alüminyumdan imal edilen teknenin inşası, Koç Holding’e bağlı RMK Marine tarafından 2.5 yılda tamamlandı. Nazenin V, 2010 yılında Dünya Süperyat Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Yelkenlinin 47 bin 650 litre yakıt, 14 bin 400 litre temiz su kapasitesi ve günde 15 bin litre temiz su yapabilen arıtıcısı bulunuyor.

Narlı`ya demirledi...

İş dünyasının duayeni Rahmi Koç üç yıldır dünyanın çeşitli noktalarına dümen kırdığı Nazenin V ile akşam Erdek körfezinde Narlı köyü açıklarına demirledi.

Beraberinde üst düzey müdürü bulunan Koç sabah kahvaltısını Narlı`lı dostu Seyfi Eşkin ile yaptı.

Koç daha sonra Seyfi Eşkin`e ait Tofaş Doblo marka otomobil ile Erdek`e geldi. İş adamı Erdek`te cumartesi pazarını dolaşarak kendisine organik sebze ve meyvalar aldı.

Koç`un özellikle Erdek`te çağla Ceviz aldığı öğrenildi.

Bilindiği gibi bir süre önce`de ünlü İş adamı İbrahim Bodur 29 metre boyundaki yatı Sanlorenzo ile Erdek`e gelmiş ve okul arkadaşı Vural Görener ile yatta görüşmüştü.

 



7.09.2013 17:50:10
Yıllardır gelir gider bu Kyzikos cıvarına, neden gelir? Bilinmez. Vardır elbet bir sebebi.!!

izel aygun
13.09.2013 13:30:46
Cok eglenceli ve cok guzel gunler gecirildi dolu dolu.. Azize hanim, Koc holding ceo su Bulent Bulgurlu ve esi tamamen mutevazi insanlardir. Seneye bu zamanlar gorusmek uzere Koc Ailesi.

  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli