Kocaman’dan, 2023 yılı balık sezonuna bakış

Kocaman’dan, 2023 yılı balık sezonuna bakış

Kocaman Balıkçılık İhracat ve İthalat Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, 2023 yılı balıkçılık sezonunu değerlendirdi.

Kocaman Balıkçılık İhracat ve İthalat Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, 2023 yılı balıkçılık sezonunu değerlendirdi.

HAMSİ YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ

Bir önceki 2022 yılında denizlerimizde palamut avcılığının memnuniyet verici olduğuna işaret eden Kocaman, “Ancak 2022’de hamsi ise boy küçüklüğü açısından piyasada rağbet görmediği için balıkçılığımıza pek yararlı olmadı” dedi.

2023 yılında ise hamsi avının yüzleri güldürdüğüne dikkati çeken Kocaman, şunları aktardı:

“2023’te hamsi avı zaman açısından erken başladı. Ayrıca boy olarak piyasanın talep ettiği büyüklükte olunca balıkçılığımızın yüzünü güldürdü diyebilirim. Bu yıl hamsi bolluğu, hamsi av sezonunun süresini de uzattı. Sanırım bu böyle sürecek. Böylece halkımız da bu zengin doğal protein kaynağından uygun fiyatlarla yararlanmaya devam edecek. Denizlerimizi ne kadar korur ve dolayısıyla doğal balıkçılığı ne kadar artırabilirsek vatandaşlarımıza o kadar ekonomik fiyatlarla kaliteli beslenme imkânı sunmuş oluruz.”

PALAMUTU GÖREMEDİK

Bu yıl sonbahar sezonunda lüfer balığında da artış görüldüğünü vurgulayan Kocaman, “Çinekop halen yok ama bu balığın görülmemesinde suların henüz soğumamasının da etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Yine bu sezon palamut hiç yok gibi. Zaten bunu tahmin ediyorduk ama bunun karşılığında torik avcılığında büyük artış görüldü ve bu durum bilhassa büyük şehirlerde balıkçı tezgâhlarına da yansıdı. Sardalya fena değildi ama istavrit hem boy hem miktar açısından pek tatmin etmedi” diye konuştu.

MÜSİLAJ DİP BALIKLARINI ETKİLEDİ

Kocaman, 2021 yılında ortaya çıkan müsilajın dip balıklarını da olumsuz etkilediğinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Müsilaj sonrası dip balıklarındaki sıkıntı halen devam ediyor. Karides ve bako, tekir, dil vs. dip balıklarında ciddi azalma var. Önümüzdeki 2024 yılında, dip balıklarında da bir toparlanma olmasını umut ediyoruz. Denizlerimizi ne kadar kirletmeden korur ve balık avını sirkülere uygun olarak sürdürürsek, doğal balık avcılığımız da o kadar artar. Böylece vatandaşlarımıza sürekli olarak ekonomik fiyatlarla kaliteli beslenme imkânı sunmuş oluruz.”    ÖNDER BALIKÇI



Ali
30.12.2023 20:35:33
Ne güzel Ahtapot yiyorduk eskiden şimdi ahtapot mu turşular ın için de ahtapot bulamaz oldum lakin salmon u bozmadı nız lakin baya pahalı oldu teşekkür ederim belki de market zincirleri daha ucuz a satmak için özel sipariş veriyor dur

Mehmet Ali BAHÇE
31.12.2023 00:15:38
Allah lillah aşkına balıkların yasal boyutlarında tutulsun. Samsunda özellikle hamsi, mezgit ve barbun boyutları takip edilsin. Hiçmi vicdan yok.

Fatih
31.12.2023 09:26:54
Etrafımız balık dolu neden fiyatları yüksek.

Anahtar Kelimeler: Kocaman’ balık sezonuna bakış
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı