Kocaman`dan yanıt

Kocaman`dan yanıt

Osman Kocaman, Hakkındaki söylevlere yanıt verdi.




Sayın Yerel Basınımıza;


Sayın H.Sezgin'in basın toplantısı ile ilgili açıklama yapmak ihtiyacı duydum:

1-Bandırma Limanı özelleştirmesi hakkında Sayın Bakanımız Nihat Ergün ile yaptığını öne sürdüğü görüşme Sayın Bakan'ın zaten programı gereği o gün bulunacağı TOBB'da Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nun sayesinde organize edilmiş ve ben gidemediğim için kendisinden rica etmem üzerine Sayın Sezgin'in katıldığı bir toplantıdır. Evet o toplantıdan sonuç alınmıştır kendisine müteşekkiriz.

Ama konu şirkete ortak olmak için oda ve borsalarda zorunlu olan Bakanlık izni almak ile alakalı idi.

Zira Çelebi ile ortaklık görüşmeleri çok önceden tarafımızdan yapılmış ve yine bizim talebimiz ve Çelebi yönetiminin kabul etmesi üzerine üzerine Borsa'da bu ortaklığa katılmış ve protokol imzalanmış idi.

Kendisi ve yönetimi burada Odamıza bir teşekkür borçludur.

Ayrıca konuşmasında bahsettiği gibi 1.750.000 usd menfaat sağlanması söz konusu değildir kendisi hesap hatası yapmaktadır.

Şirketten ileride dağıtılacak kar payından mahsup edilmek üzere Oda ve Borsa'ya %1'er hisse alınmıştır.

O da 85 milyon olan kayıtlı sermayede %1 e tekamül eden 850.000 TL dir.

Şirketlere özelleştirme bedeli ya da yatırım bedeli üzerinden ortak olunmaz kayıtlı sermaye üzerinden ortak olunur.

2-Sayın Sezgin'in üyesi olmakla övündüğü TOBB'daki komisyon ve şirket yönetim kurullarında ben yıllardır başkanlık yapmaktayım.

Kamuoyuyla paylaşmaktan sürekli imtina ettiği Başkanlığına aday olmadığım Ticaret Odası seçimlerinde taraf olması ve hatta benim meclise dahi girmemem için gösterdiği gayretlerin sebebini de sanırım böylece öğrenmiş olduk.

3-Kuş gribi konusunda kendisi Bandırma kamuoyuna yönelik çalışmalar yaparken bizde 20.10.2005 tarihli basın bültenimizde duyurduğumuz gibi dönemin Sayın Maliye Bakanı ve Sayın Başbakan'a iletilmek üzere Mali Destek Öneri paketimizi sunmuş ve bir çoğu da akabinde uygulanmaya başlanmıştı. O dönem sadece Bandırma Ticaret Borsası veya Odasının değil ülkemizdeki her kurumun elinden geldiğince katkı sağlamaya çalıştığı bir gerçektir.

4-Ayrıca zeytin ile ilgili Borsa yatırımına kim ya da kimler engel olmak istemektedir eğer açıklarsa bir Bandırmalı olarak öğrenmek ister bu vesileyle kendisine de yaklaşan seçimlerde başarılar dilerim.

Saygılarımla  Osman KOCAMAN






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli