Kocasakal´dan uyarı

Kocasakal´dan uyarı

Prof. Dr. Ümit Kocasakal: ?Emperyalizmin kullandığı cemaat ve tarikatlar, pimi çekilmiş bomba gibidir?

Bandırma Atatürkçü Düşünce Derneği´nin(ADD) konuğu olarak Bandırma´daki bir söyleşide konuşan Prof. Dr. Ümit Kocasakal, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

/resimler/2018-10/29/1241397354965.jpg

Tarım hakkındaki görüşlerini de dile getiren Kocasakal, ?Ülkemizdeki toprakların yabancıların almasına izin vermek, vatana ihanettir? dedi.

Ülkemizden tarım toprağı alan yabancıların, bu topraklarda yetiştirdikleri ürünlerle kendi ülkelerindeki vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladıkları gibi daha ihracat da yaptıklarını vurgulayan Kocasakal, şunları söyledi:

?Ülkemiz, yabancılara toprak satışından Belçika kadar tarım toprağı kaybetti. Bazı kişiler, ?Ne olacak yani? Yabancılar, bizden satın aldıkları toprakları ülkelerine mi götürecekler)´ diyorlar. Onlara, ?İsrail, nasıl kuruldu?´ diye sormak gerekir. Türkiye, bir an önce tarım ve hayvancılığını ayağa kaldırmak zorundadır.?

Kocasakal, Türkiye´nin içinde bulunduğu ortam ve koşullara gelmesini beş kırılma noktasına bağladı. Prof. Dr. Kocasakal, bu kırılma noktalarının Atatürk´ün ölümü, çok partili siyasal yaşama erken geçilmesi, Köy Enstitüleri´nin yaşama geçirilmesi, 1952 yılında Türkiye´nin Nato´ya girmesi ve 12 Eylül 1980 askeri darbesi olduğunu belirtti.

/resimler/2018-10/29/1242280012237.jpg

Köy Enstitüleri´nin, dünyanın gördüğü en özgün eğitim-öğretim projesi olduğuna dikkati çeken Kocasakal, ?Küba, bu örneği bizden almıştır? dedi. Köy Enstitüleri´nin kapatılmasının, ülkemizde cemaat ve tarikatların önünü açtığına işaret eden Kocasakal, ?Emperyalizmin kullandığı cemaat ve tarikatlar, pimi çekilmiş bombadan farksızdır? diye konuştu. 12 Eylül 1980 darbesinin, ülkemizin son direnç gücünü yok ettiğini öne süren Kocasakal, şunları söyledi:

?Bir ülkenin çökertilmesi için o ülkenin kimyası, genetiği ve kotlarıyla oynanır. Böylece o ülke önce zihinsel şekilde işgal edilerek bağışıklık sistemi ortadan kaldırılır ve virüslerin girmesine neden olunur. İşte Türkiye için sahneye konulan oyun budur.?

Kocasakal, Türkiye´nin kurtuluş reçetesinin, Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşunu sağlayan Atatürk politikalarına dönmekten geçtiğinin altını çizerken, ?Kurtuluş, kuruluştadır? dedi.  Önder BALIKÇI

/resimler/2018-10/29/1243270325784.jpg



Anahtar Kelimeler: Kocasakal uyarı
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli