Koçyigit; AKP Pamuk üreticisini bitirdi``

Koçyigit; AKP Pamuk üreticisini bitirdi``

VİDEO/HABER/ZEKİ KARADENİZ



CHP il genel meclisi, Tarım komisyonu üyesi İsmet Koçyiğit AKP Hükümetinin Pamuk üreticisini bitirdiğini söyledi.


Koçyiğit bir süre önce Tarım Bakanı Mehdi Eker ile yapılan gizli toplantıda konuyu gündeme getirdiğini, Ancak Bakan Eker`in iddiaları kabul etmeyerek `` Ben söz ettiğiniz tarihte Bakanlık personeli idim yok öyle birşey, Siz muhalefet yapmak için insanları yanlış bilgilendiriyorsunuz.`` dediğini vurgulayarak, Bahse konu belge ve bilgileri Faks yolu ile Bakanlığa ileteceğini söyledi.

Koçyiğit 1993 yılında Pamuk üreticisi Kütlü pamuğu 6 tl ye verdiğini, Anında fatura ile gidilen Ziraat bankasından da alın teri kurumadan 3 tl destek alındığının belgelerini gösterdi.

Koçyiğit artan tarım giderlerine karşın bugün desteklemenin sadece 42 kuruş olduğunu, Üretici gider kalemlerinin ise Pamuğu kimin ekip ekmediği ile orantılı gösterdi.

Koçyiğit Türkiye nin 1 milyon 350 bin küt pamuk ihtiyacı olduğunu AKP hükümetinin yanlış uygulamaları sonucu Türk çiftçisi pamuk ekmelten uzaklaşırken sadece 350 bin ton Pamuğun ülkede üretildiğini, 1 milyon ton pamuğun ise ithal edildiğini söyledi.

Koçyiğit rakamlarla konuşurken yine belgelere dayanarak yaptığı açıklamada 2000-2001 yılları kayıtlarına göre Balıkesir de 1.750 olan Pamuk üreticisinin 2010 da 147 ye düşerek %91.7 lik kaybın başka izahı olmadığını söyledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı