Koç-Yönder, deneyimlerini aktardı

Koç-Yönder, deneyimlerini aktardı

Amacımız, deneyimi yaşatmak ve paylaşmaktır”







Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği'nce(BANSİAD), Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma” konusunda düzenlenen toplantı, Bandırma Ticaret Odası konferans salonunda yapıldı. Toplantıya, konuşmacı olarak,1995 yılında kurulan Koç Topluluğu Yöneticiler Derneği(Koç-Yönder) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Ilgım, Genel Sekreter Cengiz Nayır, Yönetim Kurulu Üyeleri Lütfü Ensari ve Emre Görgün katıldılar.

Toplantının açış konuşmasını yapan BANSİAD Başkanı Hakan Öztürk, Türk iş dünyasının son yıllarda önemli gelişmeler yaşadığına dikkati çekerken, Değişmeyen tek şey, değişimin kendisidir” dedi. Öztürk, aile şirketlerinde kurumsallaşmanın, başarıyı getirdiğine dikkati çekti.

Koç-Yönder Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Ilgım, aile şirketlerinde kurumsallaşmanın önemini vurgularken, Avrupa'nın birçok ülkesindeki şirketlerde, şirketin kurucusunun dedelerinin fotoğraflarının yer aldığına dikkati çekerken, şunları söyledi:

Bu konu derin bir kültür anlamına gelir. Ülkemizde şu anda 100 yıllık geçmişi bulunan yalnızca iki şirket vardır. Türkiye'de şirketlerin kuruluşunu birinci nesil yapmakta, ikinci nesil sürdürmektedir. İş üçüncü nesle  geldiğinde, işin içine damatlar ve diğer aile bireyleri girdiğinde ise işler karışmakta, şirketi için karanlık günler başlamaktadır. Koç-Der olarak amacımız, deneyimi yaşatmak ve paylaşmaktır.”

Ardından konuşan 40'ı kurumsal 330 üyeye sahip bulunan Koç-Yönder'in Genel Sekreteri Cengiz Nayır, Yönetim Kurulu Üyeleri Lütfü Ensari ve Emre Görgün, derneklerinin genel yönetim danışmanlığı, eğitim ve aile şirketlerinde  kurumsallaşma konularında bilgiler verdiler.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false