Köfte ve Döner`e uygulama

Köfte ve Döner`e uygulama

GÜRER 5 MART'TAN İTİBAREN 3 KURUŞA 5 KÖFTE DEVRİ BİTİYOR.”




29 Aralık
2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine dayanılarak 5 Aralık 2012 tarih ve 28488 sayılı Resmi Gazete ile Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri tebliği yürürlüğe girdiğine işaret eden Başkan Hamit Levent Gürer, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde çok önemli değişiklikler yapıldığını kaydetti.


Bu tebliğe göre odaya kayıtlı dönerciler, köfteciler ve bu gibi et işleri ile satış yapan üyelerimizin satacakları ürünlerde bu tebliğe uymaları gerektiğini, örneğin döner yalnızca dana eti ve koyun etinden olup, başka hiçbir et türü ve gıda konulmayacak.

Köftenin de aynı şekilde yapılacağı belirtilen uygulamada,  bunlara uymayanların 10.000 tl ‘ye kadar para cezası ve diğer yaptırımlarla cezalandırılacağı öngörülüyor.

Oda üyelerinin konuyla ilgili tebliği Bandırma Lokantacılar Esnaf Odasından alabileceklerini belirten Başkan Hamit Levent Gürer, bu konularda faaliyet gösteren işletmelere 5 Mart 2013 tarihine kadar süre verildiğini söyledi.


Bu tarihten sonra tebliğe aykırı davrananlar hakkında ise Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun ilgili maddelerine göre idari yaptırım uygulanacak.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false