Komik Bir Diyalog

Komik Bir Diyalog

-Arkadaşım, kardeşim! Benim üretip, kendime ait çeşitli gazete ve internet sitelerinde yayınlanan haberlerimi, benden izinsiz, kendi gazetende aynen, kaynak bile belirtmeden kullanma.

-Seni gidi dinozor seni!
-Ben diyorum ki, canım kardeşim! Böyle gazetecilik olmaz. Başkasının, üstelik imzasını taşıyan haberi gazetende aynen kullanman, meslek ilkelerine sığmaz!
-Ah, siz yok musunuz, siz! Gençlerin başarısını hiç istemezsiniz zaten!
-Sevgili kardeşim! Gazete çıkardığınızı söylüyorsunuz. Künyenizde muhabirinizin ismi bile var. Üstelik, resmi ilân bile almak için başvuru yapmışsınız. Neden, kendi haberinizi, kendiniz üretmiyorsunuz da, benim imzalı haberlerimi kullanıyorsunuz?
-Biz, size muhtaç olmadan, emeğimizle gazete çıkarıyoruz. Bizi kızdırma haa! Bizim gazetede de çalışmıştın. Nasıl özenli çalıştığımızı bilirsin! Kullanılma süresi geçmiş gazeteci!
-Kardeşim, diyorum ki, madem emeğinizle gazete çıkarıyorsunuz, neden benim haberlerimi tırtıklayarak, gazetenizde yayınlıyorsunuz?
-Bak, hâlâ konuşuyor! Kardeşim, gazetecilerin hepsi birbiriyle fotoğraf alış verişi yapıyor. Bandırma`da haber atlatma diye bir şey yok!(Keşke olsa da, gazetecilik daha gelişebilse)
-Canım kardeşim! İsteyerek, dostça yardımlaşma olabilir. Benim olayım farklı. Benden izinsiz, üstelik imzalı ve özel haberlerimi, kaynağını bile belirtmeden, sanki kendinize ait bir habermiş gibi kullanmanız, meslek ilkeleri ve ahlâkına aykırı.
-Sen, kendini gazeteci mi sanıyorsun? Dergi yayınlamakla gazeteci mi olduğunu sandın?(Dergilerin yanı sıra, dördüncü kitabım, şu anda baskı aşamasında. Meslek ödüllerimi saymak bile istemiyorum. 1972 yılından beri gazeteciliğin içindeyim. Zaten siz takdir etseniz, ben kendimden kuşkuya düşerim.)
-Şu, haberlerimi izinsiz kullanmanıza gelsek artık! Bu davranışınız, meslek ilkeleri ve ahlâkına sığıyor mu?
-Siz dinozorlar, bizim meslek aşkımızı asla ortadan kaldıramayacak!
-İyi güzel de, neden haberlerimi benden izinsiz kullandığınıza bir yanıtınız yok mu?
-Sizin gazetecilik devriniz artık kapandı! Gençlerin yolunu kesmeyin, dinozorlar!
-Ben diyorum ki?Kardeşim, bir daha haberimi, izinsiz olarak, gazetenizde, kendi haberiniz gibi kullanacak olursanız, yasal yollardan hakkımı arayacağım.
-Sizin işiniz artık bitti! Çekilin köşenize!
-Kardeşim, şu bizim haber konusuna gelsek diyorum?

(Bu diyalog, böylece sürüp, gider?)



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli