Komisyon Fakülte`nin yerini belirliyor.

Komisyon Fakülte`nin yerini belirliyor.

İMAR KOMSİYONU DENİZCİLİK FAKÜLTESİ İÇİN TOPLANIYOR





İmar komisyonu, yapılacak olan Denizcilik Fakültesi gündemi ile bir araya geldi. Toplantıda Belediye Başkanı Sedat Pekel, Meclis Üyleri Suat Ok, Yalçın Cömert, Cemal Adıgüzel, Orkun Sencer, Mehmet Ali Ozar ve Mimarlar Odası temsilcisi olarak Şerafettin Engüder yer aldı.

İmar Komisyonu Toplantısında yaptığı konuşmada Denizcilik fakültesinin kentimize ve orada verilecek olan uygulamalı eğitime en uygun yerin belirlenmesi adına komisyonun sağlıklı bir karar vereceğine inandığını söyledi. Pekel:  Uygulama binası olarak adlandırılan ve burada öğrenim görecek öğrencilerin laboratuar çalışmalarını yerine getirebilecekleri bir bina olacak olan Denizcilik Fakültesi Uygulama Binasının, nasıl bir yapı olması gerektiğiyle ilgili ve teknik altyapı açısından Denizcilik Fakültesi Dekanımızla daha önceden görüşmelerimizi gerçekleştirmiştik. Bununla birlikte konunun tarafımızca Belediye Meclisi gündemine taşınmasının ardından süreç, İmar Komisyonunda görüşülmesi kararıyla devam etmişti. Bugün burada İmar Komisyonun değerli üyelerinin farklı konularla birlikte Denizcilik Fakültesi Uygulama Binası'na en uygun yerin belirlenmesi konusu görüşülecek” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Denizcilik Fakültesi'nin Bandırma açısından önemine değinen Başkan Pekel, bu okulun kendi sektörüne çok değerli insanları yetiştiren bir okul olacağına dikkat çekti. Pekel: Önümüzdeki eğitim dönemi için öğrenci kabul edilmeye başlanacak olan Denizcilik Fakültesi, kentimiz adına yetiştirdiği öğrenciler açısından önemli bir işlevi yerine getirecektir. Burada yetişen, eğitim gören öğrenciler kendi sektöründe birçok alanda donanıma sahip bir şekilde mezun olacaklar” açıklamasında bulundu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 8.6 ° Güneşli