Kompozisyon yarışmasının ödül töreni

Kompozisyon yarışmasının ödül töreni

, “Mutlu kadın, mutlu toplum” konusunda düzenlenen kompozisyon yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Bandırma Kadın Dayanışma Derneği-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü-Bandırma Belediyesi iş birliğiyle, lise öğrencileri arasında, “Mutlu kadın, mutlu toplum” konusunda düzenlenen kompozisyon yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Bandırma Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen törende ilk konuşmayı Bandırma Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Nilgün Germiyan yaptı. Derneklerinin 2020 yılının ocak ayında kurulduğunu, ancak aktif olarak çalışmalarını 2022 yılının nisan ayında başlattığını belirten Germiyan, şunları söyledi:

“Derneğimizi, kadınların sorunlarına karşı farkındalık yaratmak amacıyla kurduk. Bugüne kadar kadın cinayetleri görülmeyen Bandırma’da, son iki yılda vahşi kadın cinayetleri işlendi. Derneğimizin amacı mağdur kadınlara destek vermek ve toplumda, kadın sorunlarına farkındalık yaratmaktır. Lise öğrencileri arasında düzenlediğimiz bu kompozisyon yarışmasına 20 öğrenci katıldı. Mutlu kadın, mutlu toplum yaratmak için gençlerle daha yürüyeceğimiz çok yol var.”

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun da konuşmasında, kadınların toplumun temel direği olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

“Var gücümüzle kadınlarımızın yanındayız. Kadının mutlu olması, çocuklarımızın güvenle büyümesini sağlar. Partimizin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bize, kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapmamız, onlara siyasal, sosyal ve iş yaşamında destek vermemiz için talimatı var. Biz de buna özenle uyuyoruz. 260 kişilik iki kreş yaptık. Başka kentlerde olmayan bir ‘pilot’ çalışma başlattık. Artık Bandırma’mızın cadde ve sokaklarında kadın temizlik işçileri görev yapıyor. 6 kadınla başladık, sonra 16 oldu. Bu sayıyı 25’e yükselteceğiz. Çünkü kadınların dokunduğu her yerde güzel işler olur inancındayız. Kentimizdeki kadın derneklerini de destekliyoruz. Kadınlarımız için el emeği festivalleri düzeliyoruz. Kadınlarımızın ekonomik olarak güçlenmesi için yeni projelerimiz de olacak.”

Ardından, kompozisyon yarışmasının seçici kurulunda yer alan Fatma Salı Karabacakoğlu, Fazilet Kırtay, Gül Ayşe Aydemir Yaldız, Av. Merve Polat ve Nazan Çinko’ya armağanları Belediye Başkanı Tosun tarafından verildi. 

Yarışmada ilk üç dereceyi Bahçeşehir Koleji öğrencileri elde etti. Yarışmanın birincisi Ecem Duru Dalkıran oldu. İkinciliği Melike Aydoğdu, üçüncülüğü ise Defne Gülşar elde etti. Birincilik alan öğrenciye tablet, ikinciye akıllı bileklik, üçüncüye ise kablosuz kulaklık armağan edildi.

Tören, ilk üç dereceye giren öğrenciler ve kompozisyon yarışmasına katılan diğer öğrencilerin ödüllendirilmesiyle sona erdi.    ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Kompozisyon yarışmasının töreni
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı