Konutlarda doluluk oranı %80

Konutlarda doluluk oranı %80

Hafta sonu başlayan yoğunluk konutlardaki doluluk oranını %80'e ulaştırdı. sıra işletmelerde

Erdek, Ocaklar, Narlı ve Turanköy'de konutu olan yazlıkçılar hafta sonu etkin bir trafik sirkilasyonu ile evlerine yerleştiler.

Önceki yıla oranla sıcak başlayan haziran ayının ilk hafta sonunda konutlarına yerleşen yazlıkçılar, ev ve bahçe temizliğinden fırsat bulup plaja inerek günüşlenme fırsatı buldular.

Hava sıcaklığı ile ilgili olan sezon hazırlığını tamamlayan tesisler, henüs müşteri kabulüne başlamasa da, gelecek hafta sonu rezervasyonlara servis açmaya başlıyır.

Özellikle pandemiye uygun olarak dizayn edilen işletmelerde ön koşul olarak hijyen kurallarına riayet edilmesini sağlanırken, sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesi için ikaz ve uyarı levhaları dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz yıllarda kumsalı parselleyen kiralık ve işletmelere ait şezlong ve şemsiyeler bu yaz pandemi kurallarına takıldı. İşletmeler isterse müşteri kapasitesi oranında sosyal mesafe kuralına uyarak plajdan şezlong yeri kiralayabilecek. Arka planda kalan konutlar için şezlong ve şemsiye yeri kiralama, ayırtma gibi bir zorunluk yok, ancak lüzumlu ve siteye özel adı aldında da şenzlong işgali yapılamayacak.

Plajlardaki hareket ve yoğunluk arttıkça zabıta ve emniyet güçleri sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına riayet edilmesi noktasında gereken uyarılarda bulunacak.



Anahtar Kelimeler: Konutlarda doluluk oranı %
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli