Konya`da buluştular.

Konya`da buluştular.

81 ilden, 81 Başarılı Öğretmen Konya`da

81 ilden 81 başarılı öğretmen Mevlana`nın 741. Vuslat yıldönümü için Konya`da. Balıkesir’i Gönen Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni ve Yazar Salim NİZAM temsil etti. Öykü alanındaki ödülleri ve kitaplarıyla dikkat çeken yazar Konya’da büyük ilgi gördü.

Mevlana`nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında 81 ilden 81 başarılı öğretmen Konya`ya geldi.

Alanında başarı gösteren öğretmenleri 24 Kasım Öğretmenler Günü`nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşturan Milli Eğitim Bakanlığı, bu kez 81 ilden 81 öğretmeni Konya`da bir araya getirdi.

Hazreti Mevlana`nın 741`nci Vuslat Yıldönümü etkinliklerine katılacak öğretmenleri İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy karşıladı.

Konukların, Mevlana Müzesi başta olmak üzere şehrin tarihi ve turistik yerlerini de gezeceğini ifade eden Gürsoy, Konya`nın birçok değere sahip olduğunu belirterek, Beyşehir ilçesindeki tarihi Eşrefoğlu Camisi`ni mutlaka görmelerini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Daire Başkanı Muhittin Yılmaz ise katılımcılardan ziyaretlerindeki izlenimlerini diğer eğitimcilerle paylaşmalarını rica etti.

Programın sonunda Konya`yı temsil eden çeşitli hediyeler verilen öğretmenler, daha sonra kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. 81 başarılı öğretmen, akşam da Türk Tasavvuf Müziği konseri ve sema ayini izlediler.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli