Koordinasyonu Vali yönetiyor

Koordinasyonu Vali yönetiyor

Kazdağları yangınında 17 helikopter, 4 uçak, 38 arasöz, 14 su ikmal aracı, çeşitli iş makineleri ve 210 personel ile havadan, karadan müdahaleyi sürdürüyor.

Edremit'te bulunan Kazdağları Milli Parkı içerisinde sarp arazi şartlarına sahip bir vadide sabah saatlerinde başlayan ve ilk andan itibaren etkili bir müdahale gerçekleştirilen orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Saat 18.30 itibariyle 17 helikopter ve 4 uçakla havadan; 38 arasöz, 14 su ikmal aracı, çeşitli iş makineleri ve 210 personel ile karadan müdahale aralıksız sürüyor.

Başlangıç anından itibaren bütün imkanlar kullanılarak Valilik nezdinde kapsamlı bir koordinasyon içinde yürütülen çalışmalar sonucunda yangının ilerlemesi önlenip, kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor.

Yangına müdahale esnasında yaralanan orman gönüllüsü bir kişi kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Valilik nezdinde oluşturulan kriz masasında Vali Hasan Şıldak'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'de bulunuyor.

BALIKESİR VALİLİĞİNDEN BİLGİLENDİRME

                            (Kazdağları Orman Yangını)

Kazdağları Milli Parkı içerisinde 23.08.2021 Pazartesi günü başlayan orman yangınına müdahale çalışmaları gece boyunca Orman Ekiplerimiz tarafından yerden söndürme faaliyeti şeklinde devam etmiş, sabahın ilk saatlerinden itibaren tekrar helikopterle müdahale başlamıştır. Yapılan aralıksız ve etkili mücadele sonucunda yangının kontrol altına alınmasıyla ilgili çalışmalar başarıyla sürdürülmektedir. Özellikle bir noktada yangın söndürme çalışmaları yoğunlaştırılmıştır.

Bir olumsuzluk yaşanmaması halinde yangının kısa süre içinde kontrol altına alınması beklenmektedir.

Yangın söndürme çalışmalarında özveriyle görev alan bütün personelimize ve duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Dün sabah saatlerinde Edremit İlçesi Kavurmacılar Mahallesi sınırlarında, Kazdağları Milli Parkı içerisinde ormanlık alanda başlayan yangına gece boyu müdahale edildi. Yangının başlamasından itibaren yangının kontrol altına alınması için koordinasyon içinde yürütülen çalışmalar sabah saatlerinde de devam ediyor.

Yangının ilk anlarında hızlı ve etkili koordinasyonu sağlamak için hemen yangın bölgesine giden Vali Hasan Şıldak ikinci gün sabah saatlerinde tekrar başlayan helikopter müdahalesiyle yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Vali Şıldak Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Orman Bölge Müdürü Birol Dündar ve İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu’ndan çalışmalar ve yangının seyrine ilişkin bilgi aldı.



Anahtar Kelimeler: Koordinasyonu yönetiyor
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı