Köprülere sanal uyarı

Köprülere sanal uyarı

``Nihai hedef 5``te köprü yıkılması Bilim kurgu`da gelinen noktayı gösterdi.






‘Nihai hedef' filminin çekilen 5. bölümünde yıkılan boğaz köprüsü, İstanbul'da bulunan boğaz köprülerini akıllara getirdi.
Emperyalist, kokuşmuş batı kültürünün kendi ruh halini yansıtan sinema ürünlerinin, kanlı eylemlere sebep olmasına son olarak Batman filminin galasında yaşanan katliamla şahit olunmuştu.
Şimdi ise, ‘ölümden kaçış yok` sloganı ile sunulan orijinal ismi Final Destination olan ‘nihai hedef` filminin çekilen 5. bölümüyle ilgili ciddi uyarılar yapılıyor. Görsel olarak hastalıklı bir ruh halini yansıtan vahşi, anarşist, insanlık dışı, abartılı, kanlı sahneler içeren filmi gençlere önermenin hiçbir anlayışıyla bağdaşamayacağı belirtiliyor.

İSTANBUL KÖPRÜLERİNİ AKLA GETİRDİ

Filmin 5. Bölümüyle ilgili verilen fragmanda bir boğaz köprüsünde kanlı sahneler yaşanması dikkat çekiyor. Daha çarpıcı olanı ise bu köprünün İstanbul`daki köprüleri akıllara getirmesi. Gaziantep`te yaşanan son terör saldırılarının Amerika`daki bir düşünce kuruluşunda daha önce simüle edildiği yönündeki haberlere de dikkat çeken uzmanlar, Bu tür sahnelerle terör çetelerine yol mu gösterilmek isteniyor” uyarısında bulunuyorlar.

GÜVENLİK UYARISI

Konuyu değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, boğaz köprüleri ile ilgili ciddi güvenlik uyarısında bulunarak şunları söyledi: Maksadımız; eşeğin aklına karpuz kabuğu getirmek veya biz uyarmıştık demek için söylemiyoruz. Terör örgütlerinin zaten bu tür sahnelerden esinlenerek eylemler geliştirdiği tüm dünyaca bilinmekte.”

GAZİANTEP SALDIRISI DA ÖNCEDEN DÜŞÜNÜLMÜŞTÜ

Yalman şöyle devam etti: İşte son olarak Gaziantep saldırısının Amerika`da karanlık mahfillerde düşünüldüğü yönünde bilgiler çıktı ortaya. Ayrıca biliyoruz ki, Beytüşşebap saldırısında da ilçenin dünya ile bağlantısını kuran köprü kundaklanmıştı. Final Destination denilen bu sinema filminde de İstanbul köprülerimizi andıran sahnelerin bulunması bizi biraz düşündürmeli. Terör olaylarının yoğunlaştığı, eli kanlı örgütün ne zaman nerede bir katliama girişebileceğinin kestirilemediği şu günlerde Boğaz köprülerimizin güvenliği daha ciddi ele alınmalıdır. Köprülerin girişinde bekletilen bir ekip otosu ile buraların güvenliği sağlanabilir mi? Bir kez daha değerlendirilmeli.”






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı