Kore, Unutmuyor

Kore, Unutmuyor

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinden Gazi torunlarına eğitim desteği

 Kore Hükümeti ulusal kurtuluş mücadelelerine kalkan olup, kıtalar arası Kahramanlıkları ile onlara özgür bir vatan armağan eden Türk-Kore Gazilerini geçmişten günümüze unutmayarak vefa örneğini birkez daha gösterdi.

Geçtiğimiz yılda Bandırma´ya gelerek Kore Gazileri onuruna verdiği resepsiyon ile onlara şefkat elini uzatan Kore Ankara Büyükelçiliği bugün bir kez daha bu geleneğini sürdürdü.

Bandırma Gaziler Cemiyeti aracılığı ile Bandırma´da yaşayan üç Kore Gazisinin, eğitim gören 3 torununa eğitim desteği için ordu evinde gerçekleşen resepsiyonada başta Bandırma´da yaşayan Kore Gazileri Kamil Songün, Mehmet Ali Engin ve Ömer Kan´ın aileleri ile birlikte hazır bulundular.

Ordu evindeki programda Kore Ateşesi Yarbay Kyuill LEE Gazi torunları için öngörülen eğitim katkısı çeklerini Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza tarafından takdim edilmesini istedi.

Kore Askeri Ateşesi Yarbay Kyuill LEE ayrıca Başkan Dursun Mirza´ya da bir armağan sundu. Başkan Dursun Mirza´da Ateşe Yarbay Kyuill LEE´ye ulusal kurtuluş mücadelesi unutulmaz Bandırma Vapuru maketini Yarbay Kyuill LEE´ye armağan ederken, Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasındaki payını da anlattı.

/resimler/2018-10/25/2151438686371.jpg



Anahtar Kelimeler: Kore Unutmuyor
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli