Körfez Air Shoow ile şenlendi

Körfez Air Shoow ile şenlendi

Edremit Ticaret Odası (ETO) ve İstanbul Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen "1. Edremit Körfezi Mysia Havacılık Festivali nefesleri kesti




Edremit Ticaret Odası (ETO) ve İstanbul Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen "1. Edremit Körfezi Mysia Havacılık Festivali" gösterilerini Akçay sahilinde binlerce kişi nefeslerini tutarak izledi.



Edremit Ticaret Odası`nın (ETO) ev sahipliğinde, İstanbul Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen Edremit Körfezinde ilk kez saat 16.00 ile 19.00 arası düzenlenen "1. Edremit Körfezi Mysia Havacılık Festivali"ndeki nefes kesen, heyecan yaratan akrobasi uçuş Air Show Gösterileri”ni Akçay ve Ören sahillerinden binlerce kişi heyecan içerisinde izledi.




Festivalin ilk bölümü Edremit Körfezindeki ‘Balıkesir Seyitonbaşı Havalimanı`nda gerçekleştirildi. Havaalanında ilk kez uçuş deneyimi yaşatmak için 270 kişi uçuş yaptı. 75 uçağın katılım gösterdiği festivalin ikinci bölümü ise Akçay sahilinde düzenlendi. Saat 16.00`da başlayan gösterilerde kol uçuşları, alçak irtifa geçişleri, hız geçişleri ve duman geçişleri uçaklar tarafından icra edildi.




Akçay'da AFA uçuş okulunun gerçekleştirdiği ikili uçak gösterisi ile Ali İsmet Öztürk akrobasi uçağı ile yaptığı gösteriler nefes kesti


Akçay'da Mor Menekşe isimli uçağı ile Ali İsmet Öztürk bir iskele üzerine yerleştirilen 4 metrelik iki çubuk arasındaki ipi uçağı ile usta bir manevra ile koparttı ve büyük alkış topladı.



Havacılık kulübümüz, Edremit Ticaret Odası ve Afron Trafik Derneğinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu ve ilki olan uluslararası bir havacılık festivali gerçekten halkımızın katılışını ve coşkusunu görünce amacına ulaştığını görüyoruz” diyen gösterileri izleyen Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, 7 ülkeden 22 uçak toplam 75 uçağın gösterileri oldu. 270 öğrencimiz uçaklarla gezdirirdi. Gerçekten muhteşem shovlar sergilendi. Gönülden tebrik ediyorum. Halkımızın uçuşa gerçekten ilgisi var. Uçmaya yaklaştırmak ayrı bir güzellik. İnşallah bu festival her yıl körfezde yapılacaktır” dedi.




Air Show Gösterileri”ni izleyen vatandaşların yanı sıra özellikle çocuklar gösterilerden hayran kaldıklarını belirttiler. Küçük bir gösteri helikopterinin uçuşlarını dikkatle izleyen seyirciler helikopterin denize düşmesine çok üzüldüklerini ifade ettiler.




Air Show Gösterileri”ni sonuna kadar ilgi ile izleyen Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, ETO Başkanı Mehmet Ertaş ile birlikte protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş uçak gösterilerini ilgi ile izledi.


Air Show Gösterileri”ni Festival kapsamında ayrıca vatandaşlar simülatör ortamında uçuş yapma ve uçuş okulları ile tanışma fırsatı buldular.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false