Körfez`den Batı Trakya`ya ziyaret

Körfez`den Batı Trakya`ya ziyaret

Güre Belediye Başkanı Kamil Saka ve bir grup arkadaşı Batı Trakya ya gerçekleştirdikleri dostluk ziyaretinden döndüler.






Güre Belediye Başkanı Kamil Saka ve Eski Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur CHP Genel Başkan Danışmanı Ali Mithat Kabaali ile birlikte Yunanistan'daki Türk azınlığının yaşadığı Batı Trakya bölgesine ziyaret etti.

Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Zlatograt Belediye Başkanı ve ekibini Güre Beldesine davet etti.


Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun danışmanı Ali Mithat Kabaali ve Eski Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur ile birlikte Batı Trakya'ya güç birliği ziyaretinde bulundular.

Yunanistan'ın Gümülcüne kentinde Türk Gençler Birliğini ziyaret eden heyet Birlik Başkanı Koray Hasan ile Yunanistan'daki Türk azınlığının sorunlarını tartıştılar.

Gümilcine Türk Gençler Birliği çatısı altında bulunan halk oyunları çalışmalarını ve müzik kursunu da ziyaret ederek öğrencilerin seslendirdikleri müzik çalışmalarını dinlediler.

Ziyarete Danışma Kurulu ve Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Kozlubekir Belediye Başkanı İbrahim Şerif ve Eşitliğe ilk adım Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu da katıldı.

Ardından Gümilcine Belediye Başkanı George Petridis`i makamında ziyaret ederek yerel yönetimlerle ilgili görüştüler.

Heyetin 2. gün ziyaretleri ise Yunanistan'daki Dostluk ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ile devam etti.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş ile Balkanlarla ilgili konuları tartıştılar ve birlikte İskeçe ye geçip Türk Birliği Başkanı Ahmet Koray`ı makamında ziyaret ederek konuları yerinde incelediler.

Daha sonra Drama'yı ziyaret ederek Bulgaristan'a geçen heyet Güre'nin kardeş kenti Madanı ziyaret ettiler.

Madan Belediyesine giderek Belediye Başkanı Fahri Molaysenov ile değişik konularda bilgi alışverişinde bulunup, Türk halkının çoğunlukta olduğu Madan ilçesinde yüksek boyutlara ulaşan işsizlik sorununu görüştüler.

Zlatograt kentine geçen heyet, mecliste ağırlıklı grup oluşturan Türklerle sorunlarıyla ilgili görüşmenin ardından Zlatograt Belediye Başkanı Miroslav Yançev ile görüşüp belediye çalışmalarını yerinde incelediler.

Zlatogratta devam eden jeotermal sistemle ısınma çalışmalarının hazırlık dosyalarını inceleyen Kamil Saka, jeotermal sistemin çalışır halde yerinde incelenmesi için Zlatograt Belediye Başkanı ve ekibini Güre Beldesine davet ederek sistemin kurulmasıyla ilgili teknik destek sağlayacağını belirtti.

İnceleme gezisinin sonunda CHP Genel Başkan Danışmanı Ali Mithat Kabaali çok olumlu izlenimler elde edildiğini, konuyla ilgili raporlarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna aktaracağını belirtti ve Başkan Saka'ya teşekkür etti.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false