Kortejle başladı

Kortejle başladı

23.Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm festivali Kortej yürüyüşü ile başladı, Kültür ve sanat sergileri ziyarete açıldı







23.Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm festivali Kortej yürüyüşü ile başladı, Kültür ve sanat sergileri ziyarete açıldı.
1985 yılında başlatılan çevre sempozyumları ile temeli atılıp 1987 yılında çevre adına düzenlenen ilk festival olarak kutlanmaya başlanan Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm festivali 2 yıllık erteleme ile bu yıl 23.cüsü kutlanmaya başladı.


Kültür ve sanat adına ortaya konan başarılı proje CHP nin daveti üzerine genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu`nunda katılacağı akşam programı öncesinde Liman AVM nin önenden başlayan kortej yürüyüşü etkili bir kalabalığı da arkasına alarak Kültür merkezi önüne dek sürdü.

Buradaki sergi açılışları ve sanatçıların plaket ile taltifi ardından gerçekleşen ziyaretlerde Kültür ve sanat adına ortaya konan başarılı projeler övgüye mazhar oldu.

Bir çok konuğun hazır  bulunduğu Fevtival kortejinde CHP genel başkan danışmanı Mithat Ali Kabaali, İstanbul ilgenel meclisi üyesi ve ayni zamananda Heykel traş olan İhsan Alpaslan, Ocaklar belediye başkanı Hüseyin Durak ve sergide eserleri bulunan sanatçılar hazır bulundu.
Sergi açılışında konuşan Belediye başkanı Sedat Pekel festival ve sergilen hakkındaki olumsuz düşüncelere atıfta bulunarak ``Onların ağa babaları`nında kültür ve sanata bakışını herkez biliyor.`` diyerek gönderme de bulundu.

Daha sonra sergide eserleri bulunan sanatçılara katılım belgesi verildi.










Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı