Koruma'da termal kamera dönemi

Koruma

Erdek Koroma Başkanlığı kasıtlı kırılan su vanalarını termal kamera ile güvenceye alıyor

2 Personel 9 koroma bekçisi ile Kapıdağ'da önemli koruma ve zirai sulama misyonu üstlenen Erdek Koruma Başkanlığı son zamanlarda su vanalarına karşı başlatılan zarar verme egosunun önünü alabilmek adına ısı duyarlı termal kamera sistemine geçiyor.

Erdek Koruma Başkanlığı Oduncu yolu, Mesavla ve Aynana'da bulunan su pompalarının vanalarının gün aşrı kırılmasını önlemek amacı ile aldığı karar gereği, batarya destekli ısı duyarlı termal kameralar ile su pompalarını 7/24 gözlem altına alıyor.

Bu anlamda yurtdışına sapariş edilen 3 kamera hassas noktalara yerleştirilerek depoların izlenmesi sağlanacak.

Erdek Koruma Başkanı Mahmut Kaplan, "Erdek'te tarımsal koruma ve sulama amaçlı faaliyet gösteren kurumuz su arkları, su yolları, sulama boru hatları, 2 sulama havuzu ve 3 vanalı depo ile öncelikle Zeytin üreticisinin sulama ve ilaçlama ihtiyacını karşılamaktayız. Bu amaçla sürdürdüğümüz çalışma kapsamında yaklaşık 600-700 bin zeytin ağacı sulanmakta, ayrıca su depoları vasıtası ile pompası olmayan ilaçlama aparatları su ihtiyacını karşılamakta. Yapılan bu ulvi çalışmanın emek, çaba ve zamanı mali aparatla desteklediğimiz Erdek'te ne yazık ki bazı duyarsız kişiler, hoyrat düşüncelerine kurban ediyor. Bu anlamda İtfaiye arkasında bulunan Aynana depomuzda gün aşrı vana kırılmak sureti ile kopartılıyor. Mali yönü bir tarafa vatandaşın aktif kullanımına hizmet veren bu depomuzda yaşanan olumsuzluklar, iyi niyet düşüncesini aşarak kasıt olduğunu düşünmek durumundayız. Bu nedenle üereticimizin su ihtiyacını karşılayan üç depoyu termal kamera ile izleme kararı aldık. Bize bu hainliği yapanları pespit edip, ilgili kollu kuvvetlere teslim etmek bizim için farz oldu." dedi.



Anahtar Kelimeler: Koruma' termal kamera dönemi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli