KOSGEB bilgilendirdi

KOSGEB bilgilendirdi

Özdemir: ``Erdek ticari ve turizm anlamda Türkiye`nin incisi olmalı``






Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Balıkesir Müdürü İsmail Özdemir, işletme sahiplerini KOBİ destek programları hakkında bilgilendirdi.


Seminerin açılış konuşmasını ERTİAD Başkanı Faruk Çınal yaptı.

Çınal, Erdek`li iş çevreleri KOSGEB kredilerinden nasıl faydalanabilirler? Sorusuna cevap bulabilmek için dernek olarak KOSGEB Balıkesir`e başvurup bilgilenmek istediklerini ifade etti.

Kendilerin kırmayarak seminer vermek üzere KOSKEB Balıkesir Müdürü İsmail Özdemir`in gelmesinden mutlu olduklarını vurgulayan Çınal, bu yıl Erdek`li işadamlarının katılımıyla Afrika`ya gezi düzenlemek istediklerini işaret edip, seminerin bu gezi öncesi yararlı olacağını öne sürdü.

Erdek Turizmciler ve İş Adamları Derneği` (ERTİAD) tarafından dernek salonunda düzenlenen seminerde konuşan Özdemir, KOSGEB`in 1990 yılında kurulduğunu hatırlattı.

Özdemir: ``Erdek ticari ve turizm anlamda Türkiye`nin incisi olmalı``

Konuşmasına, T.C vatandaşı olan herkesin KOSGEB desteklerinden yararlanabileceğinin altını çizerek başlayan Özdemir, 18 yaş sınırının olmadığını, Balıkesir destek programında daha önce 2.bölgede iken şimdi ise 3.bölgeye alındığından 0/0 60 olarak destek veriliyor dedi.

Özdemir: "KOSGEB`in destek verdiği program sayısı 7" KOSGEB`in finansal desteğini Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı`ndan aldığını katılımcılara anlatan İsmail Özdemir, 250`den fazla çalışanı ve 40 milyonda fazla cirosu olan firmaların dışındakilere destek vermediklerini dile getirdi. KOSGEB`in 7 ayrı destek programı olduğunu ve hangisi uygunsa ona başvuruda bulunulmasını öneren Özdemir, destekledikleri 7 programı; 1- Girişimcilik Destekleme Programı, 2- Kobi Proje Destek Programı, 3- Araştırma-Geliştirme ve İnovasyon Poğramı, 4- İş Birliği-Güç Birliği Destek Programı, 5- Tematik Proje Destek Programı, 6- Gelişen İşletmeleri Piyasası KOBİ Destek Programı, 7- Genel Destek Programı şeklinde açıkladı. Özdemir, konuşmasının sonunda, telefonla KOSGEB adını kullanarak para talep edenlere itimat edilmemesi konusunda katılımcıları uyarıp 2 saat kadar devam eden seminer sona erdi. Yıldırım`ın konuşması sona erdikten sonra, KOSGEB`in vizyon ve destek programları hakkında katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

KOSGEB Seminerine, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, ERTİAD Derneği Başkanı Faruk Çınar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Erdek Ticaret Odası Genel Sekreteri Dilek Lap, ile Oda Başkan ve temsilcileri ile genç girişimci adayları katıldı.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false