Kötü örnek oldu

Kötü örnek oldu

Bandırma´dan TBMM´ye şikâyet ?Eşim kendini Polat Alemdar sanabilir?

Bandırma´dan, TBMM Dilekçe Komisyonu´na başvuran M.D., ?Televizyon dizilerinde mafyanın illegal faaliyetlerinin, duygusal motiflerle kamuoyunda sevimli, sempatik olarak algılanmasına yol açtığı? şikâyetinde bulundu. Dilekçeyi işleme alan komisyon, konuyu Radyo ve Televizyon Üst Kurulu´na (RTÜK) sordu.

/resimler/2019-7/13/2018404956143.jpg

1 Haziran 2014-1 Mayıs 2019 tarihleri arasında 1060 bildirim geldiğini belirten RTÜK, meclise verdiği yanıtta şu analizi aktardı:

?Yapılan bir açıklamaya göre, Kurtlar Vadisi dizisinin bu kadar ilgi görmesinin bir nedeni de dizinin oluşturduğu katharsis (duygusal boşalım? durumudur. Çünkü insanlar, kendilerini dizideki belli karakterler yerine koymaktadır. Dolayısıyla dizinin bir mafya dizisi olmasından ötürü şiddet sahnelerine sıkça yer verilmesi, bazen izleyici tarafından şiddeti uygulayanın yerine kendisini koyması durumunu oluşturabilmektedir. Evde diziyi izleyen aile bireylerinin, evdeki diğer insanlara şiddet uyguladığı belirtilmiştir. Genel olarak çocuk ve gençlerin, buradaki karakterlerle özdeşim kurarak şiddete başvurabildikleri gözlemlenmiştir. Saldırganlığın, adeta başkalarıyla ilişkilerinin yürütülmesinde kesinlikle onaylanabilir ve uygun bir teknik gibi gösterilmesi, genç kızların ve çocukların, hatta bazen yetişkinlerin bile şiddeti meşrulaştıracak bir şekilde tavırlar sergilemelerine neden olabilir.?



Anahtar Kelimeler: Kötü örnek oldu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli