KÖY ENSTİTÜLERİNİN KURULUŞUNUN 76. YILI

KÖY ENSTİTÜLERİNİN KURULUŞUNUN 76. YILI

KÖY ENSTİTÜLERİNİN KURULUŞUNUN 76. YILI

 

Eğitim-İş Bandırma Şubesi ve Eğitim-Sen Bandırma Şubeleri Köy Enstitülerinin 76. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlikler Cumhuriyet Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Köy Enstitülü öğretmenler Atatürk Anıtı´na çelenk koydu. Buradan Barış Manço Kültür Merkezine geçildi. Eğitim İş ve Eğitim Sen´in birlikte düzenledikleri programa Belediye Başkanı Dursun Mirza, sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların temsilcileri katıldı. Buradaki programda Eğitim-Sen Bandırma Şubesi Başkanı ve Eğitim-İş Bandırma Şubesi başkanı konukları selamladı, duygularını dile getirdi. Eğitim-Sen Başkanı Mustafa Kocataş, TÖBDER ve TÖS geleneğinden gelen sendikaların Köy Enstitülerine sahip çıktığını vurgularken, Eğitim-İş Başkanı Kadir Taylan, Anadolu´yu düşman işgalinden kurtaran koca yürekli kahramanların, Hasan Ali Yücellerin, İsmail Hakkı Tonguçların ve daha nicelerinin tam bağımsız bir Türkiye hayalini kurduklarını, üreten ve kendi kendisine yetebilen bir millet hayalini kurduklarını bunun için Köy Enstitülerini kurarak, kalkınmaya köyden başlandığını anlattı.

/resimler/2016-4/18/0116202691804.jpg

Köy Enstitülü Öğretmenlerin şiir ve anılarıyla renklendirdiği programda, Köy Enstitülü öğretmenimiz Mehmet Savaş, Enstitülerin kuruluş sürecini anlattı, sürekli alkışlarla kesilen konuşmasında günümüzü de değerlendiren Mehmet Savaş öğretmenimiz Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşıldığını yeniden Köy Enstitülerin ruhuna ihtiyaç duyulduğu anlattı. Programa Köy Enstitülü öğretmenlerimiz Hacı Çakır, Sabri Erdoğan ve Şefik Koman şiir ve anılarıyla katıldı.

/resimler/2016-4/18/0116416442351.jpg

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şeyda Korbek´in sunduğu program müzik öğretmenleri Deniz Taylan, Zahir Kaya, İbrahim Varlı ve Metin Deveci´nin hazırladıkları Müzik Dinletisi ile devam etti. Program sonunda söylenen Köy Enstitüleri marşına enstitülü öğretmenlerimizin heyecanla eşlik ettikleri görüldü. Eğitim İş ve Eğitim Sen Başkanları, Köy Enstitülü öğretmenler adına Köy Enstitülü öğretmenlerimizden Bahriye Deniz´e çiçek sundular.

/resimler/2016-4/18/0117064098953.jpg

Salon Programının ardından Köy Enstitüleri Resim Sergisinin açılışına geçildi. Sergilenen fotoğraflarda Anadolu´nun dört bir yanına yayılmış yirmi bir enstitünün ayrı ayrı tanıtıldığı görüldü. Enstitülerdeki günlük yaşamı çarpıcı bir şekilde gözler önüne seren fotoğraflara ilgi yoğundu. Serginin gezilmesinin ardından Kokteyle geçildi. 

/resimler/2016-4/18/0117366287064.jpg



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli