Köy Meydanında Şiir dinletisi

Köy Meydanında Şiir dinletisi

Şahinburgaz´ın Şair ruhlu çocukları

Erdek, kırsal Şahinburgaz mahallesi, Çayağazı ilkokulu öğrencileri köy meydanında şiir dinletisi sundu.

/resimler/2018-5/14/2338207642390.jpg

Mahallenin küçük şairlerini dinlemek üzere meydanda yerini alan ebeveynleri, kâh duygulanıp gözyaşı sildiği, kâh neşelenip kahkaha attığı, kâh efkârlanıp iç çektiği köy meydanı şiir dinletisi için köy meydanı özel olarak hazırlandı.

Beyaz mermer mıcırlarından oval sahne, kenarı bahar´ın müjdecisi çiçeklerle bezenmiş etrafına ise sandalyesini kapan geçmiş.

İşte köy tadında kendine olan özgüvenini mısralarla haykıran yarınların edebiyat düşkünleri Çayağazı ilkokulunun minik öğrencileri.

/resimler/2018-5/14/2338573424358.jpg

Her şey çok güzel, sahnesi de? Şairleri seslendiren çocuklarda, onları alkışlayan köyleler de doğadan bir esinti gibi, seslendiler, alkışlandılar heyecanlandılar.

Çayağazı ilkokulunun sıra dışı köy meydanı şiir dinletisi, ?Şiir paylaşmaktır, bizde öyle yaptık, şiirleri mahalle sakinleri ve ebeveynlerle paylaştık, herkes çok mutlu oldu? Heyecanı görmekte, yaşamakta güzeldi.? Diyerek

O sevinci çocuklarla yaşamanın, mahalle sakinleri ile kaynaşmanın mutluluğunu tattıklarını açıkladı.

Çayağazı İlkokulu Müdürü Emine Yalçın ise ?Sıra dışı bir etkinlik ile küçük öğrencileri ebeveynleri ile karşı karşıya getirmenin hem ebeveynleri, hem de öğrencileri heyecanlandırdı.? Diyerek zaman zaman butür sosyal etkinlikler ile öğrencilerin ufkunu açmanın yararlı olacağını söyledi.

Şahinburgaz meydanında sıra dışı şiir ve müzik dinletisi ile heyecanlanan mahalle sakinleri, programa olan beğenilerini bol bol alkışlayarak gösterdiler. (Ali Rıza ÇIRPANLI-ŞAHİNBURGAZ-ERDEK)

/resimler/2018-5/14/2339378581463.jpg



Anahtar Kelimeler: Meydanında Şiir dinletisi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false