Köy kadınlarından eğitime destek

Köy kadınlarından eğitime destek

‘KADIN KÜLTÜR VE SANAT EVİNE AİT ORGANİK PAZARI' VAR

Edremit İlçesi`ne bağlı Kızılkeçili Köyü`nde, kullanılmayan tarihi ilkokul binası beş köylü kadınının öncülüğünde ‘Kadın Kültür ve Sanat Evi`ne dönüştürüldü ve ilk icraatları 18 yoksul öğrenciye eğitim ve giyim yardımı yaptı.

Edremit ilçesi`ne bağlı en yeşil ve su zengini bölgesi olan, 4 bin nüfuslu ve kuruluşu 1400’lü yıllara dayanan, 850 yıllık Anıt Çınar Ağacının da bulunduğu turizm beldesi Kızılkeçili Köyü`ndeki kullanılmayan tarihi ilkokul binası beş kadın öncülüğünde “Kadın, Kültür ve Sanat Evi`ne dönüştürülerek köy kadınlarına ‘Üretim Atölyesi’ oldu.

Kadın Kültür ve Sanat Evi`nde üretilen hediyelik eşyalar ile ‘Organik Gıda’ üretimleri halka satışına başlanması sonrası ilk olarak köylerinde okuyan 18 öğrenciye giyim ve eğitim malzemesi yardımı yaptı.

‘KADIN KÜLTÜR VE SANAT EVİNE AİT ORGANİK PAZARI’ VAR

Kızılkeçili Köyünde yaşayan Emekli Hemşire Hülya Korkut, Hatice Akçakoca, Tecriye Şentürk, Süheyla Akçakoca ile Kızılkeçili Köyü doğumlu Fransa’dan emekli Emine Aysan yıllar önce mezun oldukları tarihi ilkokul binasının boş kalıp yıkılmasına engel olmak amacı ile okul “Kadın, Kültür ve Sanat Evi`ne dönüştürülerek ‘Üretim Atölyesi’ kuruldu ve organik üretime geçildi.

Kızılkeçili Köyü muhtarı Ali Deveci ile birlikte tarihi ilkokul binası tadilattan geçirilip 2012 yılında “Kadın Kültür ve Sanat Evi” haline getirilen ve üretime başlayan 5 köylü kadınının hedefi tüm köylü kadınlarını üretime katmak, ev ekonomilerine katkı vermek olduğu açıklandı.

Köyde doğal ortamda yetiştirilen Domates ve biber salçası yanı sıra köy tarhanası, erişte, zeytin ve zeytinyağı gibi el emeği ürünlerini üretip ‘Kadın Kültür ve Sanat Evine ait Organik Pazar’da satışa sunuldu.

“TARİHİ İLKOKUL BİNASININ BEKCİLERİ OLDUK”

Bir yıl önce Edremit Halk Eğitim Merkezi (EHEM) tarafından açılan Bilgisayar, Kırkyama, Ahşap Boyama, Boncuk Nakışı ve Halk Oyunları dallarında 6 farklı kursta 70 köy kadınının eğitim aldıklarını açıklayan Emekli Hemşire Hülya Korkut, Kızılkeçili Köyü muhtarı Ali Deveci ile EHEM Müdürü İsmail Damar’a teşekkür etti.

Tüm Anadolu’da ilgisizlik ve bakımsızlıktan yıkılan tarihi Osmanlı dönemi okul binalarının aksine okulumuzu “Kadın, Kültür ve Sanat Evi” haline getirdiklerini açıklayan Hülya Korkut, “Kızılkeçili kadınları olarak mezun olduğumuz tarihi ilkokul binasının gönüllü bekçileri olduk ve tekrar eğitimin hizmetine verdik. Amacımız köyümüzün tarihi zenginliklerine sahip çıkmak ve üretimlerimizle Yörük kültürümüzü yeni kuşaklara aktarmak olacaktır” dedi.

“18 ÖĞRENCİYE KIYAFET VE EĞİTİM YARDIMI”                                          2013–2014 Eğitim ve öğretim sezonunda 185 öğrencinin eğitim gördüğü “Kadın, Kültür ve Sanat Evi` kurucuları 5 köylü kadınının ilk icraatı Kızılkeçili İlköğretim Okulunda yoksul olan 18 öğrenciye buldukları bir sponsor yardımı ile Okul Kıyafeti, ayakkabı, çorap, iç çamaşır, çanta ve okul kırtasiye malzemeleri alınıp teslim edildi. Enver DOLGUN

 



EMINE AYSAN
23.09.2013 12:26:35
TESEKKURLER BASIN MENSUPLARINA BIZLERI VE KOYUMUZU DILE GETIRDIGINIZ ICIN COK COK MUTLUYUM INSALLAH ILERDEKI SENELERDE SESIMIZI DAHA IYI DUYURMAK UZERE BUTUN SPONSOR ARKADASLARA,KOYLUMUZE,MUHTARIMIZA,HALK EGITIM MUDURUMUZ ISMAIL BEYE,VE BENIMLE BERABER HULYA,SUHEYLA,HATICE ve TECRIYE ARKADASLARIMA TESEKKURLARIMI ILETIRIM EMINE AYSAN

  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı