Köylerinde toprağa verildiler

Köylerinde toprağa verildiler

Erdek, Turanköy'de hafta sonu meydana gelen boğulma olayının gençleri memleketleri Kütahya'da toprağa verildiler

Hafta sonu bir yakınlarının düğününe katılım için geldikleri Erdek'te geceyi konaklamak için geçirdikleri Turanköy'de serinlemek için girdikleri denizde boğularak hayatlarını kaybeden sözleşmeli piyade er Abdullah Karaca (21) ile yeğeni İsmail Karaca (14) adli tıp incelemesi ardından memleketleri Kütahya ile Simav ilçesi Eğinler köyünde toprağa verildiler.

Bilindiği gibi 4 Eylül Pazar günü Erdek, Turanköy plajında öğle saatlerinde meydana gelen boğulma olayında sözleşmeli piyade er Abdullah Karaca (21) olay yerinde, yeğeni İsmail Karaca (14) ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Turanköy'deki can pazarında boğulma tehlikesi yaşayan gençlerin bir birlerini kurtarma çabalarına babaları Ramazan Karaca ile Murat Karaca'da müdahil olmuş, ancak çevreden yetişenlerin yardımı ile kumsala çekilen Ramazan Karaca ile Murat Karaca olay yerinde yapılan müdahale ile hayatta kalmışlardı.

Törene Kütahya Valisi Ali Çelik, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Kütahya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz,  STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Abdullah Karaca, kuzeni İsmail Karaca ile birlikte gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi.

Kütahya Valisi Ali Çelik başta olmak üzere protokol üyeleri ve vatandaşlar Karaca ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. 



Anahtar Kelimeler: Köylerinde toprağa verildiler
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı