Köylünün fuarı başladı

Köylünün fuarı başladı

TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK BULUŞMASI, TÜYAP BURSA`DA YARIN BAŞILIYOR





Bölgenin en büyük ve kapsamlı fuarına toplu  katılım organizasyonları düzenleyen bölge ziraat odaları yarın sabah saat 08.00 den itibaren Bursa ya hareket edecek.
Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği işbirliği, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bursa Ziraat Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile hazırlanan BURTARIM 2012, Bursa 10. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile BURSA 5. ULUSLARARASI HAYVANCILIK VE EKİPMANLARI FUARI, 26 - 30 Eylül 2012 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.

Düzenlendiği ilk yıldan itibaren tarım ve hayvancılık sektörünün lider firmalarını aynı çatı altında buluşturan sektörün en büyük buluşması olan bursa tarım ve hayvancılık fuarları, 2012 yılı için "Uluslararası Fuar" niteliği kazanmıştır.



Geçtiğimiz yıl 32 ülkeden 615 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla toplam 70 bin m² alanda hazırlan Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarlarını yurtiçi ve yurtdışından 32 ülkeden166.827 kişi ziyaret etmiştir. Tarım ve hayvancılık sektöründeki son gelişmeleri ve yenilikleri tüm ilgililere topluca sunan Fuarlarda ülkemizin ve dünyanın en önemli üretici ve ithalatçı firmaları yer almıştır.  Fuarlar ile eş zamanlı olarak, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi işbirliğinde, akademisyen ve ziraat mühendislerinin katılımıyla birincisi düzenlenen "Bursa Tarım Paneli" ile sektörün sorunları / çözümleri uzmanlar ve akademisyenler tarafından ele alınmıştır. Fuar süresince gerçekleştirilen diğer etkinlikler olan  "Türkiye - Fransa Tarımsal Mekanizasyon Çalışma Toplantısı" ile Fransız iş adamları heyetine ve Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve İzmir İtalyan Ticaret Odası Derneği işbirliği ile organize edilen İtalyan iş Adamları heyetine ev sahipliği yapılmış, özel alanda organize edilen ikili görüşmeler ile katılımcı firmalarla iş bağlantıları kurulması sağlanmıştı.


Tarımsal kaynakları, bereketli toprakları, zengin ürün çeşitliliği ve üretim gücünün yüksekliği ile ülke ekonomisinde çok önemli yere sahip Bursa şehri, sektörün en büyük buluşması olan BURTARIM 2012, Bursa 10. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 5. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı`na, her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenli olarak büyüyerek başarı ile ev sahipliği yapmaktadır.  Geçtiğimiz yıla oranla % 20 büyüme kaydeden Fuarlar, 8 ayrı salon, 30 bin m² açık sergileme alanı ve 40 bin m2 kapalı alan ile birlikte toplam 70 bin m² alanda hazırlanmaktadır. Bölgenin en büyük tarım ve hayvancılık fuarları olma özelliği taşıyan ve  kendi konusunda Avrupa`nın en büyük fuarları arasında yerini alan uluslararası Fuarlarda;Salon 1, 3 ve 5`de Tarımsal Mekanizasyon, Salon 2'de Hayvancılık ve Ekipmanları, Salon 4 ve 6'da Bitkisel Üretim, Salon 7'de Bahçe Ekipmanları, Danışmanlık, Finans ve İlgili Sivil Toplum Kuruluşları, Salon 8`de Tarımsal Mekanizasyon, Bitkisel Üretim ve Hayvancılık, 9. bölüm olan Açık Sergileme Alanı'nda ise ülkemizin ve dünyanın en önemli üretici ve ithalatçı traktör ve biçerdöver firmaları yer alacaktır. Ürün çeşitliliğini ve verimliliği artıran teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri tüm ilgililere topluca sunacak olan Fuarlar süresince katılımcı firmalar sektördeki yeniliklerini ilk defa fuar alanında tanıtacak.



Fuar, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Makedonya, Rusya, Suriye – kanalıyla yapılan etkili tanıtımlarla Almanya, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Ermenistan, Fransa, Gürcistan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Irak, İran, İspanya, İtalya, Karadağ, KKTC, Kosova, Lübnan, Makedonya, Mısır, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Suriye, Tunus, Ürdün ve Yunanistan'dan davetli iş adamlarına ve yurtiçinden Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden 76 ilden organize edilen 1500'e yakın otobüs ile gelecek ilgililere ve profesyonellere ev sahipliği yapacak, oluşturduğu büyük sektör platformu ile çiftçilerin ve mekanizasyon ekipmanları, zirai donanımlar, hayvancılık ekipmanları alım satımı yapan kurum yetkililerinin fuar katılımcısı firmalar ile iş bağlantısı kurmalarını sağlayacak.


Fuarlar ile eş zamanlı; TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi işbirliğinde, akademisyen ve ziraat mühendislerinin katılımıyla ikincikez organize edilen  Bursa Tarım Kongresi”,  27 - 28 - 29 Eylül 2012 tarihlerinde fuaye alanındaki Çekirge Konferans Salonu`nda gerçekleşecektir. Söz konusu kongrede; tarım ve tarımsal üretim konusunda çalışan bilim insanlarını, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan uzmanları, sivil toplum örgüt üyelerini ve üreticileri bir araya getirmek, Bursa özelinde ülke tarımının sorunlarını, çözüm yollarını, kendine yeterli, bağımsız tarım ve gıda politikalarını tartışmak, tarımsal üretimde fırsatları, yeni teknolojileri ve bu konuda yapılan çalışmaları sunmak, bilgi ve deneyimleri paylaşmayı amaçlıyor.

BURTARIM 2012 kapsamında; Tarımsal Mekanizasyon ve Teknolojileri, Sera Teknolojileri, Su ve Sulama Teknolojileri, Gübreler, Zirai İlaçlar, Tohum, Fide, Fidan ve Bahçecilik, Çiçekçilik ve İlgili Teknolojiler, Ekolojik Tarım, Çiftçilik ve Seralara Yönelik diğer Ekipman ve Hizmetler, Bağcılık ve Şarapçılık ile ilgili Teknolojiler, Agro Bilişim, Süt Endüstrisi ve Sektörel Yayınlar yer alacak.

BURSA 5. ULUSLARARASI HAYVANCILIK VE EKİPMANLARI FUARI'nın kapsamında; Canlı Hayvan Yetiştiriciliği, Hayvansal Üretim Makineleri, Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik Hizmetleri, İlaçları ve Ekipmanları, Mekanizasyon ve Sektörel Yayınlar yer alacaktır.

Fuar, 26-30 Eylül tarihleri arasında 09.30- 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı