Koyun can, kasap et derdinde

Koyun can, kasap et derdinde

Mahalle sakinlerinin kaldırılmasını istediği genel evi için, "işletmeci imar versinler kapatayım."

Eski adı Suvat Çiftliği olan Yeni Mahalle ile Ayyıldız Mahalleleri iskan alanı içinde kalan Genel Evi için bugün temenni niteliğinde talepte bulunuldu.

CHP İlçe Başkanı Dr. Selim Panç'ın eski ilçe Başkanı Hüseyin Çeri ile geldiği Genel Ev kapasında keldilerini Yeni mahalle Muhtarı Caner Akal,  Ayyıldız Mahallesi Muhtarı Ali Derman, Çalışkanlar Mahallesi Muhtarı Osman Kuşçu yaklaşık 50 yıl önce boş bir arazi üzerine kurulan GENEL EV'in gelinen noktada yerleşim alanlarının içinde kaldığını, bir tarafta Cami, diğer tarafta ise ilk ve Orta Okulun bulunması çevrede yaşayan halkın sosyal yaşamına olumsuz etkisi olduğu vurgulayarak, Genel Ev  işletmenin kapatılarak arsasının 4 mahallenin ihtiyacını karşılayacak kapalı pazar yeri yapılması talebinde bulundular.

İşletme sahibi Osman Öz ise 10.ooom2 alan üzerinde bulunan tapu'da Bandırma Belediyesinin yeşil alan planı bulunduğunu, İmar planında yapılacak değişiklik ile arazisinin imara açılması üzerineişletmeyi kendisi kapatıp, bir daha başka adreste de olsa açmayacağını açıkladı.

Osman Öz, legal bir işletme olarak vergi mükellefi olduğu Genel Ev'in kanuni vecibeleri yerine getirilerek faaliyet gösterdiğini söyledi.

BAŞKAN DR. SELİM PANÇ;" Mahalle içinde GENEL EV işletmesi, Genel ahlak açısından uygun değil."

CHP İlçe Başkanı Dr. Selim Panç geçmişten günümüze her Milletvekili ve Belediye Başkanlarının kaldırılması sözünü verdiği Bandırma genel Evi için aradan geçen 50 yıl zarfından kimsenin yaptırım konusunda somut bir uygulaması bulunmadığını, konunun yetki ve sorumluluğu bulunan İç İşleri Bakanlığının, Bandırma Genel evi faaliyetini dondurması gerektiğini söyledi.

Başkan Dr. Selim Panç;" Bugün burada Çalışkanlar, Ayyıldız ve Yenimahalle mahalle muhtarlarımızla beraber Bandırma’nın yıllardan  beri  çözülemeyen   problemini yüksek sesle dile getirmek için bir aradayız. 
         Üç mahallenin ortasında bulunan, çevresinde yerleşim alanları, okullar  olan ve  bölgenin  her alanda gelişmesine engel teşkil eden bu genelevin tamamen kapatılması talebi  için  buradayız.  Bölgedeki vatandaşların genelev konusunda ki  şikayetleri oldukça fazla olup   o civarda yaşayan  aileler ve çocuklar   bu konudan  son derece rahatsızlık duyduklarını, çocuklarını yalnız başına dışarıya yolladıklarında huzursuz olduklarını dile getiriyorlar.
   Bandırma sınırlarında, şehrin içinde kalmış  olup  mahallede yaşayan vatandaşların isyan seviyesinde rahatsızlık  verecek duruma gelmiştir
Bundan dolayı İçişleri Bakanlığı’nın iznine bağlı çalışan  bu yerin Bakanlık tarafından ruhsatlarının kaldırılmasını istiyoruz.Bu konuda İçişleri Bakanlığını biran önce göreve davet ediyoruz. Binanın  yıkılarak mahalleden kötü hatıraların tamamen silinmesini ve yeşil alana çevirilmesini talep ediyoruz. 
Chp Bandırma  İlçe Örgütü olarak , Çalışkanlar, Ayyıldız, Yenimahalle mahalle muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla beraber gerekli girişimlerde bulunmak için hazırız." dedi.



Anahtar Kelimeler: Koyun kasap derdinde
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli