Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde, 'Tarla Günü' etkinliği

Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde,

30’uncu yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlik Enstitüye ait buğday tarlasında gerçekleştirildi

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünce (TAGEM) Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde,’Tarla Günü’ etkinliği kapsamında buğday ve arpa hasadı yapıldı. 30’uncu yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlik Enstitüye ait buğday tarlasında gerçekleştirildi.

 

Edinilen duanın ardından kurban kesilerek başlayan etkinlkte biçerdöverler tarlalarda hasada başladı. İlk biçerdöveri TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlhan Aydın ve Enstitü müdürü Erdinç Veske birlikte kullanarak hasadı başlattı.

7 bin 100 dekarlik alanda hububat ekimi yapıldığı enstitüde, bunun 5 bin 500 dekar alanında ise özel sektör is birligi ve sözlesmeli üretim modeliyle 11 farkli arpa ve bugday çesidinin yetiştirildigi öğrenildi

TAGEM Genel Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Ilhan Aydın, burada yaptığı açıklamada, etkinligin düzenlenmesinden dolayi çok mutlu oldugunu söyledi.
Aydın, Türkiye'nin tohumculuk alaninda ihracatçi bir ülke oldugunu belirterek söyle konustu:
"Türkiye 1 milyon 154 bin ton üretimiyle bazı kalemlerde net ihracatçı bir ülke durumundadır. Özellikle bugday basta olmak üzere Ankara, Eskisehir,Konya , Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Sakarya'daki araştırma enstitülerimizde buğday ıslahı çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Ülkemizde 10 milyon tonlardan 20 milyon tonlara çıktı, sadece Türkiye için değil dünyadaki birçok ülkeye tohum satıyoruz. Özel sektörde çok güçlü sekilde 900'ü aşkın firmamız ürettikleri tohumları yurt içi ve dışına satıyorlar. Tohum konusunda daha da ileri gitmeyi hedefliyoruz."

Etkinliğe,  Bandırma Belediye Bakan Yardımcısı Metin Ok, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) İlçe Başkanı Mehmet Doğan,Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Meclis Üyesi Erol Çakır ile Enstitü Müdürü personeli katıldı.  Ahmet PESEN



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı