Kral anlattı``Galatasaray`a nasıl çaktım``

Kral anlattı``Galatasaray`a nasıl çaktım``

37 Yıl önce Galatasaray`ı 1-0 yenen Balıkesir`in golcüsü Özer Umdu o anı anlattı.







37 yıl sonra bir kupa maçında yolları kesişen Balıkesirspor ile Galatasaray`ın karşı karşıya gelecek olmaları akıllara dönemin gol Kralı Özer Umdu`yu getirdi.

Kralla spor yazarımız Zeyyat Saygın konuştu. 37 Yıl önce Balıkesir`de oynanan karşılaşmada Galatasaray Balıkesirspor`a nasıl yenildi.

Kral Özer Umdu 37 yıl sonra Aslan`ı Balıkesir`de nasıl devirdiklerini ve o anı bir kez daha hem yaşadı, hem de anlattı.

Çimen`in ortasında kafaya yükseldim, Kaleci Nihat topu göremedi

37 Yıl önce Galatasaray lig de
İlk karşılaşma Balıkesir`de idi ve Balıkesir günler önce bu dev maçın atmosferine girmişti.

Balıkesirspor golcüsü Özer cezalı ve Kırmızı beyazlı ekip o hafta çıktığı deplasmandan mağlup dönmüştü.

Başkan Ziyaettin Tan yönetim kurulunu topladı ve kırmızı beyazlı ekibin Galatasaray karşısında tarih yazacak koordinatlarını çizdi.

Balıkesirspor`un bu önemli karşılaşmada cezalı olan golcüsü Özer`i mutlaka oynatması gerekiyordu ve Başkan bu görevi bizzat üstlendi. Özer ile yaptığı ikili görüşmede buzlar çözüldü ve Kral o maçta takımın başında sahaya çıktı.

Şimdiki olanaklar yok Balıkesir sahası henüs topraktı.

Galatasaray`da Fatih, B.Mehmet, Gökmen ve Kalede Nihat gibi efsane isimler vardı.

Özer pozüsyon tetikleyicisi takım arkadaşı Mustafa Çimen`in kulağına sokuldu ``Gözlerini kapat, topu at`` dedi.

Çimen bu sinyali biliyordu ve öylede oldu, Karşılaşmanın tansiyonu en yüksek olduğu anda Mustafa Çimen beklenen kavisli ortasını yaptı, Meşin yuvarlak Nihat`ın koruduğu Galatasaray kalesi önünde öyle bir kavis çizdi ve Kral`ın başında ki yerini aldı.

Gol Kralı Özer ezberleri bozan kafa vuruşu ile meşin yuvarlağı ağlara gönderirken milli kaleci Nihat sadece bakmakla yetindi.

Elle değişen skorbort 1-0 olarak değiştiğinde bir çok kimse golün nasıl olduğunu görememişti.

O ana şahit olan maçın spikeri Halit Kıvanç uzun bir goooollll anonsu ardından dakikalarca golün hazırlanışı ve topun ağlarla buluşmasındaki kalibrasyonu anlatıyordu.

Karşılaşmanın orta hakemi  karşılaşmayı noktalayan son düdüğü çaldığında ise Balıkesirspor sayısız gollerin kaçması ardından  maçı 1-0 kazanmıştı.



Balıkesir yönetimi 37 yıl sonra aynı coşkuyu tatmak istiyor

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup`ta mücadele eden Balıkesirspor, salı günü Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda oynayacağı Galatasaray maçı için hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı-Beyazlılar, 37 yıl sonra Türkiye Kupası`nda karşılaşacağı güçlü rakibi Galatasaray`a karşı sürpriz peşinde.


Hafta sonu evinde Körfez futbol takımını ağırlayacak olan Balıkesirspor, bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Ali Hikmet Paşa Tesisleri`nde günü çift antrenman yaparak geçiren Kırmızı-beyazlı ekip, Salı günü saat 19.00`da Türk Telekom Arena Stadı`nda oynanacak maçın heyecanını yaşıyor.

Bundan tam 37 yıl önce 16 Kasım 1975 tarihinde Birinci Lig`de karşı karşıya gelenBalıkesirspor ve Galatasaray tarihleri boyunca bir daha karşı karşıya gelmedi. Bu nedenleBalıkesirspor yönetimi, 37 yıl sonraki randevuya büyük önem veriyor.

Balıkesirspor Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, Galatasaray`ı dünkü Manchester Unitedgalibiyetinden dolayı tebrik ederek, millet olarak gururlandıklarını söyledi. Galatasaray`ı Şampiyonlar Ligi`nde finalde görmek istediklerini belirten Aktürk, "Rakibimizi biliyoruz ve saygı duyuyoruz. Rakibimiz Türkiye`nin dört büyük takımından birisi. Bu yıl rüya takım olarak kurulan bir takım. Biz de gücümüzü ve haddimizi biliyoruz. Ona göre çıkıp Balıkesir`i en iyi şekilde temsil etmek için uğraşacağız. İnşallah bir sakatlık olmadan 90 dakika sonunda iki takımın oyuncuları birbirlerine sarılarak oyunu bitirirler." dedi.

"İKİNCİ PENDİKSPOR VAKASI NEDEN OLMASIN"

Kupada Galatasaray`ı elemenin zor olduğunu ifade eden Başkan Aktürk, yıllar önce yaşanan Pendikspor örneğini verdi. Futbolcuların sahaya çıkıp galibiyet için mücadele edeceğini aktaran Tuna Aktürk, kura sistemini eleştirdi. "32 takım tek bir torbaya atılıp çekilseydi daha iyi olacaktı." diyen Başkan Tuna Aktürk, "Şuanda 16 tane Süper Lig takımı ağabey, biz de çocuk pozisyonundayız. Bizi yenip geçecekler. Bu nedenle torba usulü olsaydı çok daha adil bir kura olurdu." değerlendirmesinde bulundu.

37 yıl önce Balıkesirspor`un evinde Galatasaray`ı 1–0 mağlup ettiğini hatırlatan Aktürk, "İstanbul`daki maçta ise 2–0 yenilmişiz. Oradaki maçta Fatih Terim gölü atan oyunculardan birisi. 37 sonra böyle bir heyecanı Balıkesir halkına yaşattığımız için mutluyuz. Oyuncularımız tarihe bu maçta geçecek. Balıkesirspor`a 2 bin 500 kişilik yer ayrılmış. İstanbul`daki Balıkesirlilerin bize ayrılan kontenjanı dolduracağına inanıyorum. Balıkesirseyircisi kendisini Türkiye`ye gösterecektir." diye konuştu.

Teknik Direktör Mesut Dilsöz ise kupa maçında Galatasaray ile eşleştikleri için çok mutlu belirterek, bunun kendileri için onur verici bir durum olduğunu söyledi.

"Galatasaray, bizi Avrupa`da başarı ile temsil ediyor." diyen Dilsöz, şöyle devam etti: "Maçı burada oynasaydık daha iyi olurdu. Galatasaray bizim rakibimiz değil. Bizim ligde bir hedefimiz var. Galatasaray ile oynayacağımız için şehirde ilgi odağı olduk. Maça çıkıp kazanmak için oynayacağız. Futbol sürprizlere açık bir oyun. Rakibimizin gücünü biliyoruz. Yüzde olarak kazanma yüzdemiz çok düşük. Ancak kaybetmek için maça çıkmayacağız. Tur atlamak için elimizden geleni yapacağız. Biz de bu ligin Galatasaray`ıyız diyebiliriz. İnşallah her iki takım için de güzel bir maç olur. Galatasaray ile Türk Telekom Arena`da oynamak mutluluk verici bir durum."

Galatasaray maçı öncesi görüşlerini açıklayan kaptan Orhan Terzi de tatlı bir heyecan içinde olduklarını kaydetti. Türkiye`nin dört büyük takımından birisi ile oynayacaklarını belirten Kaptan Orhan, "Kendi ligimizde de şampiyon olmak istiyoruz. Geçen yıl kıl payı kaçırdığımız bir şampiyonluk var. Arena`da Balıkesir halkına yakışan bir mücadele sergilemek istiyoruz. Galatasaray`ın Şampiyonlar Ligi`ndeki başarısı bizi de mutlu etti. Neticede onlar da bizim gibi birer futbolcu. Biz de yüreğimizi sahaya yansıtabilirsek, daha önce de futbolda çok sürprizler oldu, biz de sürpriz yapabiliriz. Biz de kendi ligimizin iyi takımlarından biriyiz. Aramızda iki lig var. Sahada iyi konsantre olan avantajlıdır. Belki bizi hafife alabilirler. Rahat çıkabilirler maça bu da bizim için avantaj olabilir. Futbol sürprizlere gebe bir oyun. Daha önce bunu Fenerbahçe de yaşadı. Kaliteli bir kadromuz var. Kura çekildiğinden beri inanılmaz bir heyecan içindeyiz." dedi.

Takımın gol ayağı Coşkun Yılmaz ise salı gecesi İstanbul`da güzel bir maç oynayacaklarını söyledi. "90 dakika savunma yapan oyunu çirkinleştiren takım olmayacağız. İki yıl önce Ali Sami Yen`de son maçta Beypazarı Şekerspor forması ile Galatasaray`a karşı forma giymiştim. İnşallah bu maçta da galip gelerek alkışlanmak istiyoruz." diye konuştu.

Balıkesirspor`un orta saha oyuncu Salih Sefercik de görev verilmesi halinde Galatasaray`a karşı üçüncü kez forma giyeceğini belirterek, Balıkesirspor`a yakışır bir şekilde mücadele edeceklerini söyledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı