Kucak dolusu madalya ile döndüler

Kucak dolusu madalya ile döndüler

Erdek`li atletler Edirne`de kazandıkları başarı ile Sakarya finallerinin kapısını açtılar.

Erdek`li atletler Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı tarafından 15-16 Mart 2014 tarihinde Edirne’de yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi A Grubu Yarışmalarında büyük başarı kazandı.

Edirne`deki yarışlara, Balıkesir Gençlik Spor Kulübü bünyesinde Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi GÜLHAN ile birlikte katılan Erdek 18 Eylül Ortaokulu Atletizm Takımı Sporcuları üstün bir başarı sağlayarak, isimlerini 28-29 Mart’ta Sakarya’da yapılacak olan Yarı Final Yarışmalarına yazdırdılar.

15-16 Mart`ta  yapılan yarışmalarda Erdek`li atletler;

Buse ÖZEL        Cirit Atma Grup Birincisi

Aleyna ÇAKMAK

Hilayda ARSLAN        4x100 Metre Grup Birincisi

Aleyna ÇAKMAK        100 Metre Grup ikincisi

Rümeysa ÖZTÜRK    1500 Metre Grup Üçüncüsü

Nefise Tuna GÜLER  Yüksek Atlama Grup Yedincisi

Gülben Aleyna SEYMEN   Gülle Atma Grup Yedincisi

Volkan ŞAHİN   Gülle Atma Grup Yedincisi oldular.

Beden Eğitimi Öğretmeni ve Erdekli atletlerin koçu Niyazi GÜLHAN yaptığı açıklamada, ``Sakarya’da yapılacak olan yarı final müsabakalarında ilk üçe girilmesi durumunda 22-23 Nisan’da İzmir’de yapılacak olan finallere katılma hakkı kazanacağız. Zor bir yarış olacak. Ancak; birkaç branşta değişiklik yaparak buradan çıkacağımızı düşünüyoruz. Özellikle 400 Metre Türkiye Şampiyonu sporcumuz Aleyna Çakmak Edirne’de sadece 100 Metre ve 4x100 Metre Bayrak yarışı koştu,   Sakarya’da bu yarışlara ilave olarak  300 Metre’de de Aleyna yarışacak. Yine Buse ÖZEL ve Rümeysa ÖZTÜRK’e de fazladan bir branş daha ekleyeceğiz. Nasipse finallere katılacağız.`` dedi.

Niyazi GÜLHAN; gittikleri yerlerde sporcu öğrencilerimin, sporun yanı sıra o yörenin önemli özelliklerini de tanımalarının kendisi için önemli olduğunu; Osmanlı İmparatorluğu`nun ikinci başkenti olan Edirne’de bulunan başta Selimiye Camii olmak üzere, II. Beyazıt Camii ve Külliyesi, Saraylar ve Sarayiçi, Rüstempaşa Kervansarayı  ve Lozan Anıtı gibi tarihi güzelliklerini,  Balıkesir Gençlik Spor Kulübü Kafilesi ile görme olanağı bulduklarını dile getirdi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı