Küçük tsunami

Küçük tsunami

Saatteki hızı 120 km. yi bulan lodos Erdek'te tekneleri parçaladı.

Erdek’te akşam başlayıp bugün devan eden lodos zaman zaman fırtına etkisinde saatteki hızını 120 km ye çıkartması güvensiz Marina’da teknelerin parçalanmasına neden oldu.

Erdek Marina’da bu sabah Balık ekmek lokantası olarak faaliyet gösteren bir tekne, yakın mesafesindeki bir kayık parçalanarak batarken, ayrıca çapasını kopartan bir fiber tekne battı.

Erdek Marina’da yaşanan fırtına olumsuzluğu, karaya bağlı tekne ve kayık sahiplerini endişeye sevk etti.

Özellikle Balıkçılar ve tekne sahipleri sabahın erken saatlerinden itibaren iskele önünde yardımlaşma sureti ile denizdeki kayıkların zarar görmemesi için yoğun bir uğraş verdi.

Erdek Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ali Demiray, Erdek’te yaşanan olumsuz hava koşullarının en zararsız şekilde atlatılması noktasında seferber olduklarını, Kapıdağ çevresindeki tüm köylerin barınak anlamında güvence altına alınırken, Erdek gibi Denizcilikte önemi olan cazibe merkezi bir Kent’te hala bir barınak olmayışının büyük bir kayıp ve eksiklik olduğunu söyledi.

TATLISU’da, FERİBOT KARAYA OTURDU

Saatteki hızı 120 km yi bulan lodos Erdek Körfezi kadar Bandırma Körfezinde de etkili oldu.

Uzun suredir Tatlısu açıklarında demirli bulunan GÜNEŞLİ isimli 3 bin gross tonluk Türkiye Bandralı feribot çapa tarayarak sahilde dibe oturdu.

Bandırma- Tekirdağ arası Ro Ro taşımacılığı yaparken meydana gelen arıza nedeni ile bir süre Bandırma limanında demirli kalan GÜNEŞLİ Ro Ro, daha sonra liman dışında Tatlısu açıklarına alınarak demirlenmişti.

Yaklaşık 6 aydır Tatlısu açıklarında demirli bulunan GÜNEŞLİ Ro Ro, etkili lodos karşısında daha fazla tutunamadı ve çapa tarayarak sahilde karaya oturdu.

SEFERLER İPTAL EDİLDİ.

Meteoroloji’den yapılan açıklama üzerine saatteki hızı 120 km yi bulan hava muhalefeti nedeni ile Pazartesi sabahına kadar deniz yolu seferleri iptal edildi.

Bu sabah Marmara- Avşa- Erdek seferini yapan Gentaş Ro Ro, Erdek limanına zor yanaştı.  Ana karayı dordolayarak Erdek limanına ulaşan Gentaş’ın yolcuları zaman zaman panik yaşadı.

Meteoroloji fırtına olumsuzluğunu akşam saatlerinde daha da artacağı bilgisini vererek, özellikle Denizlerde can ve mal güvenliği anlamında gerekli önlemlerin alınmasını duyurdu.

 

 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı