Kültür Merkezi ihale için gün sayıyor

Kültür Merkezi ihale için gün sayıyor

Bandırma´ya yapılacak yeni kültür merkezi salonu 450 kişilik

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Bandırma´nın Paşakent Mahallesi´nde yapılacak yeni kültür merkezi konusunda bilgi verdi.

Ülkemizde, yıllar önce temeli atılmasına karşın tamamlanamamış 80´in üzerinde yer bulunduğuna işaret eden Çaltı, şunları söyledi:

?Bandırma´daki yer de bunlardan biri. Bandırma Belediyesi, daha önce kültür merkezi yapılması için Bakanlığa verdiği bu yeri, kültür merkezi yapılmayınca geri istemiş. 2010 yılında, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay´ın Bandırma´yı ziyareti sırasında Bandırma Belediyesi, bu yeri Bakandan istemiş. O da, ?Tamam, verdim´ demiş. Ancak araya hukuki süreç girince bu gerçekleşmemiş. Şimdi hukuki süreç tamamlandı. Balıkesir Milletvekilimiz Sema Kırcı´nın da çabalarıyla bölgeye yapılacak kültür merkezinin projesi tamamlandı. Ödeneğin verilmesinin ardından ihaleye çıkacağız. Bildiğiniz gibi buradaki eski temeller ortadan kaldırıldı. Sıfırdan temeli atılarak buraya güzel bir kültür merkezi yapacağız. 450 kişilik bir salona sahip olacak. Ayrıca içinde kütüphane ve küçük salonlar da bulunacak.?

/resimler/2018-4/20/1912217989689.jpg



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı