KÜRSÜYE ZEYTİN FİDANI İLE ÇIKTI

KÜRSÜYE ZEYTİN FİDANI İLE ÇIKTI

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, bütçe görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurul`da kürsüye zeytin ağacı ile çıktı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, bütçe görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurul`da kürsüye zeytin ağacı ile çıktı.

Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN)`in 2015 yılı bütçesi görüşmelerinde CHP Grubu adına konuşan Namık Havutça, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`ın skandallara imza attığını söyledi. Havutça, "Türkiye`nin tarihinde, dünya tarihinde 301 yurttaşımızın orada âdeta bir katliam gibi ölmesinin hesabının siyasal sorumluluğunu bile üstlenmedi. O da yetmedi, arkasından, Ermenek`te göz göre orada 18 kardeşimizin ölümünün sorumluluğunu da üstlenmedi. En sonunda dünya tarihinde görülmedik bir şekilde 6 bin zeytin ağacı sökülürken, Sayın Bakan acaba evinde nasıl uyuyordu, vicdanı rahat ediyor muydu?" dedi.

CHP Olmasaydı Türkiye`de Devlet Olmayacaktı
Bor madeninin Türkiye`nin enerji bakımından dünyada en stratejik madeni olduğunu belirten Havutça,  Türkiye`nin bor madeni olarak dünya rezervinin yüzde 73`üne sahip olduğunu ifade etti. "Petrol kadar önemli, stratejik bir maden ve onu da özelleştirmek için, Maliye Bakanı, 2015-2017 kapsamında Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait sülfürik asit ve fabrikaların özelleştirileceğini açıklıyor" diyen Havutça, şöyle devam etti:

"Şimdi, sizin sata sata bitirdiğiniz yerlerden sonra sıra borlara geldi. Bandırma`daki Etibor işçileri, yazdan beri Bandırma`da 8.500 imza topladılar ve Maliye Bakanı diyor ki: "Her şeyi sattılar.` Hani Başbakan diyor ya: `CHP`nin bu ülkeye çakılmış bir çivisi var mı?` diye. CHP`nin çaktığı çiviler olmasıydı bugün Türkiye`de bir devlet olmayacaktı yerinde çünkü her şeyi biz çaktık."

Namık Havutça, her özelleştirmeden sonra Türkiye`de taşeronlaştırma geldiğini savundu. Türkiye`de 2002 yılında Türkiye`deki taşeron işçi sayısı kamuda hiç olmadığnı ve şu anda ise 1 milyon 700 bin taşeron işçisi bulunduğunu dile getirdi. Havutça, "Türkiye, neredeyse AKP döneminde bir taşeron köle cenneti hâline geldi; kamuda var, özel sektörde var, belediyelerde var. Bunun şu anlamı var: Liman özelleştiriliyor, işçilerin hepsi taşeron şirketlerde köle düzeninde çalışmaya zorlanıyor" diye konuştu.

"Bu Milletin Sırtında Yüksünüz"
AKP`nin 12 yıllık iktidarındaki rakamlara da değinen Havutça, konuşmasında şu bilgileri verdi:

"Nüfusumuzun yüzde 63`ü yoksulluk sınırında. Ekmeğin fiyatı on iki yılda yüzde 170 arttı. Türkiye nüfusunun, gayrisafi millî hasılanın, nüfusumuzun yüzde 10`u yüzde 90`ını paylaşıyor. Türkiye`de icra takibi sayısı 10 milyondu, şu anda 21 milyon. Türkiye gelir adaletsizliğinde Avrupa`nın birinci ülkesi. En fazla gazetecinin tutuklandığı ülke. Milleti siz madenlerde öldürün, zeytinini kesin…Bu milletin sırtına yüksünüz Sayın Bakan. Özellikle siz ve Çalışma Bakanı, Türkiye`nin en büyük skandalı olmuş, en büyük faciası olmuş o siyasal sorumluluğu vermediğiniz sürece, Türkiye`nin sırtında siz, Bakan değil, yüksünüz. Buradan, Soma madeninde ölen insanların ahı sizin üzerinizde, bu söktüğünüz zeytinlerin ahı sizin üzerinizde ve bu millet, bu memleketin insanları, 2015 yılında, seçim meydanlarında bunun hesabını sizden soracak ve aydınlık yarınlara umutla Türkiye`yi taşıyacak."



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli