Kuşcenneti Festivali`ne yıldız yağacak

Kuşcenneti Festivali`ne yıldız yağacak

     

22. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali 3-6 Haziran 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde zengin bir program Bandırmalılarla buluşacak.

Sanat, kültür ve bilimsel ağırlıklı etkinliklerin tümü ücretsiz olarak sergilenecek.

Etkinlikler kapsamında Bandırma 1. Bandırma Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, 14 Mayıs-7 Haziran 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. "Kuşlar ve Kuşcenneti" temalı sempozyuma, sanatçı olarak Nihan Sesalan, Selçuk Yılmaz, Caner Şengünalp, Fabrizio Dieci(İtalya), Nagy Fareed(Mısır) ve Jose Carlos Cabello Millan(İspanya) katılıyor.

Festival programı içinde, Cumhuriyet alanında Mustafa Ceceli, Işın Karaca, Emre Aydın ve Sıla konserleri gerçekleştirilirken, çeşitli söyleşi ve imza günleri, tiyatrolar, sergiler ve halk oyunları gösterileri halkla buluşacak. Ankara Ekin Tiyatrosu`nun, perdelerini "Deliler Boşandı" isimli oyunla açacağı festival programı kapsamında, "Kuş Gölü ve Doğa Koruma" konusunda düzenlenecek panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Meryem Beklioğlu, Prof. Dr. Eric Jepensen, Prof. Dr. Lâtif Kurt, Prof. Dr. Cengiz Özmetin, Yusuf Ceran ve Osman Erdem katılacak.

Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenecek festival programı içinde animasyon gösterilerinin yanı sıra, uçurtma şenliği, Flamenko müzik dinletisi, Falk-Caaz konseri de yer alacak.

Bandırma Belediye Başkanı ve Festival Düzenleme Komitesi Başkanı Sedat Pekel, 22. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali`nin geniş halk kitlelerine seslenmesi için zengin ve her kesimin ilgisini çekecek bir program hazırladıklarına dikkati çekerken, "Tüm Bandırmalıları, birlikte festival coşkusu yaşamaya çağırıyorum" dedi.

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı