?Kutsal emanetler? Bandırma´da

?Kutsal emanetler? Bandırma´da

?Kutsal emanetler?in Bandırma Kaymakamlığı´na devir teslim töreni Denizkent Jandarma Karakol Komutanlığı önünde gerçekleşti.

?18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi?nin 103. yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanına sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası´ndan getirilen ?kutsal emanetler?in Bandırma Kaymakamlığı´na devir teslim töreni Denizkent Jandarma Karakol Komutanlığı önünde gerçekleşti.


Buradaki törene Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur ve Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Bandırma Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Hüseyin Elüstü ile daire müdürleri katıldı.


Törende günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmayı Biga Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Tuncay Dağcan yaptı. Dağcan, Çanakkale Savaşı´nın imkansızın başarıldığı bir destan olduğuna dikkati çekerken, ?Bugün, bu ülkede yaşayan herkes bunu şehit ve gazilerimize borçludur? dedi.

Öğrencilerin seslendirdiği şiirlerin okunması ve Biga Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından, Gelibolu Yarımadası´ndan getirilip Çanakkaleli atletler tarafından ulaştırılan kutsal toprak, deniz suyu ve şanlı bayrağımız, Biga Kaymakamı Mustafa Can tarafından, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar´a teslim edildi. Bandırmalı atletlerin, kaymakamlığa getirdiği kutsal emanetler yarın, Karacabey´de düzenlenecek törenle Bursalı atletlere teslim edilecek. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırma Kutsal emanetler
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli